Eleven nőcik (interjúk) – Gasparik Maja: "Amióta Zalán megszületett, még inkább hajt valami"

December elején "A nőci, ha eleven" címmel nyílt jótékony célú kiállítás a dunaszerdahelyi Buena kávézóban Horváth Reni (Horen) fotográfus varázslatos őszi portréiból. A kiállítás két hétig tekinthető meg, ez idő alatt bárki hozzájárulhat a vele párhuzamos gyűjtéshez, mégpedig a kávézóban kihelyezett urnán keresztül. A kiállított fotókon 29 "eleven nőci" szerepel a tágabb régiónkból, akikkel egy-egy interjú is készült, melyek közül naponta egyet közlünk a Paraméteren. A hölgyek mindegyike ugyanazokat a kérdéseket kapta, rajtuk múlt, milyen terjedelemben válaszolnak. Az interjúsorozat tovább tart, mint a kiállítás, várhatóan január első hetében érünk a sor végére. A sorozat ötödik részében következzék Gasparik B. Krisztina, Maja, énekesnő, műsorvezető. Olvassák szeretettel! (5.)

Eleven nőcik (interjúk) – Gasparik Maja: "Amióta Zalán megszületett, még inkább hajt valami"
Gasparik B. Krisztina (Maja) - Fotó: Horen
A kiállításon szereplő hölgyek (a listát fokozatosan kattintható linkekkel töltjük fel): 
 
Horváth Reni (kezdeményező) – Antal ÁgotaBabos KittiBartalos Tóth IvetaBertók Tóth KatalinBíró BeaBokor RékaBugár AnnaDékány NikolettDobos BacuDudás Viktória, Durica Kati (interjú nélkül), Gasparik Kriszta MajaGál Mislay Enikő, Hodossy KatalinHorváth MelaniIgari AnnamáriaKacz ÉvaKiss Kósa AnnamáriaKiss Limpár ÉvaKurucz KlaudiaLantos Borbély KaticaMészáros KrisztinaMolnár Karácsony EmőkeMórocz MagdolnaNagy Szilas IldikóNagy TímeaNorina HellaOllé Kulcsár GabiPálfy EllaPápay AnnamáriaPukkai JuditRencés Kovács JuliannaRécsei NoémiŠtefkovič Patasi ÁgiSzarka ZsuzsannaTakács NoémiTóth ErikaTóth HelenTóth TündeVarga LíviaVirág AnitaVolner Nagy Melinda.

GASPARIK B. KRISZTINA - MAJA
 
Műsorvezető, híradós, énekes, blogger / Felsőpatony
 
Itt keresd
 
Web/blog: wordpress.com/view/majamija.wordpress.com
Facebook: Arizóna zenekar
Instagram: @Maja__Mija, @arizoa_official

Kapcsolódó cikk:
 
Ragyogó tekintetű gyermekek, nehéz sorsú családok részesültek a dunaszerdahelyi nőcis kiállítás melletti gyűjtésből

Ha egyetlen bővített, de tömör mondatban kellene bemutatnod, ki vagy és mivel foglalkozol, az hogy hangzana?

Ez eddig még nem sikerült, de akkor próba szerencse.

Elsősorban boldog anya vagyok, és a világ legjobb és legnehezebb foglalkozása mellé igyekszem helyet találni a 10 éve működő Arizóna zenekaromnak, ahol kiélhetem nőies művészi énemet, emellett híradósként a komoly énemet mutathatom meg, rádiósként imádom, hogy új embereket ismerek meg, és izgalmas témákkal foglalkozhatok, valamint elindítottam blogom-vlogom, ahol az anyaság jó és majdnem jó oldalairól számolok be.

(Azt nem mondtad, mennyire legyen tömör az a bővített :-)

Tevékenységedet, szívügyedet illetően mire vagy a legbüszkébb, és mit szeretsz benne legjobban?

Kislánykorom óta hiszek az álmaimban, és nem adtam fel őket. Erre nagyon büszke vagyok. Ami pedig a tevékenységeimet illeti, mindet szeretem, és mindet másért. Talán az anyaság jelenti számomra most a legnagyobb önismereti leckét, amiért hatalmas hálával tartozom.

Kérlek, írj le egy, a tevékenységedhez kötődő konkrét kedves szituációt/történetet!

A szoptatás világhete kapcsán bevállaltam egy fotózást. Megmutattam azt is, miként változott meg a testem, minden retus nélkül. Nagyon jólesett a valóságra rávilágítani. Amióta betekintést engedek a világomba, nagyon sok üzenetet kapok, és mind nagyon jólesik.

Ki az az inspiráló személy vagy melyik az az esemény, aki/ami erre a pályára terelt?

Fecó, a férjem egyenget a zenei utamon. Amellett, hogy hatalmas kritikusom, egyben a legnagyobb segítőm és támogatóm is az élet minden területén. Rengeteget fejlődtem mellette.

Amióta pedig Zalán megszületett, még inkább hajt valami, hogy megmutathassam neki is azt, hogy büszke lehet az anyukájára. 

Például a történeteinket, amelyeket megosztok az Instagram-oldalamon, neki köszönhetem.

Említs olyan tényezőket, amiktől a kezdetek után, egy folyamat végén az lettél, aki ma vagy! 

A fiam születése az én újjászületésemet is jelentette. Lehet, hogy látszólag úgy tűnik, olyan vagyok, mint régen, de megváltoztam. Egészen más, sokkal mélyebb érzések törnek a felszínre azóta, hogy anya lettem. Már többször elmondtam, hogy ezek nélkül az érzések nélkül kevesebb lennék. Hozzá kell tennem, hogy nem volt átlagos gyerekkorom sem.

Hamar fel kellett nőnöm, majd észhez térnem, de most már ezért is hálás vagyok. Semmit nem kaptam ingyen és könnyen.

Illetve az egyetemnek is sokat köszönhetek. Rengeteg új nézettel gazdagodtam az elmúlt öt évben, igazi egyéniségektől tanulhattam.

Hogyan tekintesz ma a kezdő, évekkel ezelőtti önmagadra, mi az, amiben leginkább megváltoztál mostanra?

Bármennyire is hihetetlen, de nem voltam képes arra sem, hogy egy „köszönöm”-öt kibökjek a koncerteken. A redőny legördült előttem, és nem tudtam megszólalni, egy ép mondatot összehozni. Bár nem vagyok egy aranytorkú pacsirta, de megtanultam a saját hangomat használni, és megtanultam kommunikálni. Tudom, közhelyes, de mindenben változtam.

A kiállítás megnyitójakor készített videónk:

Egy idézet, ami inspirál az életben, illetve ami legutóbb szöget ütött a fejedben /”életfilozófiád”/?

Hakuna matata. :-)

Nevezd meg, kérlek, a három legmeghatározóbb tulajdonságod, aminek a sikeredet/életed alakulását köszönheted!

Kitartással és szeretettel, alázattal állok az életemhez.

Magadban mit értékelsz leginkább, illetve szeretsz legkevésbé?

Szeretek szeretni és kitartó vagyok, abban, amit csinálok. Van ám jó néhány rossz tulajdonságom, amiken dolgoznom kell. Könnyen megbántódom, és sokszor túl érzékeny vagyok, ebből kifolyólag a konfliktusokat is nehezen kezelem.

Másokban mit értékelsz leginkább, illetve legkevésbé?

A segítőkészséget, és ha valaki ki tudja fejezni a szeretet. Azt is nagyra tartom, ha valaki képes elismerni a hibáit. Nem szeretem, ha belemásznak a szférámba, de ami még ennél is jobban kiborít, ha valaki tönkreteszi a családját.

Említs 3 olyan szlovákiai magyar nőt, akit te a saját értékrended szerint nagyra tartasz!

Nehezen szorítom magam korlátok közé, lehessen több! Horváth Reni (Horen), Varga Lívia, Bugár Anna, Štefkovič Patasi Ági, Durica Kati. Mindannyiukban az a közös, hogy egyéniségek, hatalmas alázattal és szeretettel teszik azt, amit tesznek.

Szerinted mit kéne szem előtt tartania más nőknek ahhoz, hogy ilyen „elevenek” legyenek, mint te? :-)

1. Fogadd el önmagad!

2. Tanuld meg szeretni a tested és lelked!

3. Bátran vállald fel azt, aki vagy!

+1: Amit csinálsz, csak akkor csináld, ha örömöd leled benne, és azt tedd szívvel-lélekkel!

(SzT)