Eleven nőcik (interjúk) – Kiss Kósa Annamária: "Ha én készíthetem a ruhát az esküvőre, kicsit a részesévé válok"

December első két hetében volt megtekinthető "A nőci, ha eleven" című jótékony célú kiállítás a dunaszerdahelyi Buena kávézóban Horváth Reni (Horen) fotográfus varázslatos őszi portréiból. A kiállított fotókon 29 "eleven nőci" szerepelt a tágabb régiónkból, akikkel egy-egy interjú is készült, melyek közül naponta egyet közlünk a Paraméteren. A hölgyek mindegyike ugyanazokat a kérdéseket kapta, rajtuk múlt, milyen terjedelemben válaszolnak. Az interjúsorozattal várhatóan január első hetében érünk a sor végére. A sorozat huszonkettedik részében következzék Kiss Kósa Annamária (Koka), divattervező. Olvassák szeretettel! (22.)

Eleven nőcik (interjúk) – Kiss Kósa Annamária: "Ha én készíthetem a ruhát az esküvőre, kicsit a részesévé válok"
Kiss Kósa Annamária (Fotók: Horen)
A kiállításon szereplő hölgyek (a listát fokozatosan kattintható linkekkel töltjük fel): 
 
Horváth Reni (kezdeményező) – Antal ÁgotaBabos KittiBartalos Tóth IvetaBertók Tóth KatalinBíró BeaBokor RékaBugár AnnaDékány NikolettDobos BacuDudás Viktória, Durica Kati (interjú nélkül), Gasparik Kriszta MajaGál Mislay Enikő, Hodossy KatalinHorváth MelaniIgari AnnamáriaKacz ÉvaKiss Kósa AnnamáriaKiss Limpár ÉvaKurucz KlaudiaLantos Borbély KaticaMészáros KrisztinaMolnár Karácsony EmőkeMórocz MagdolnaNagy Szilas IldikóNagy TímeaNorina HellaOllé Kulcsár GabiPálfy EllaPápay AnnamáriaPukkai JuditRencés Kovács JuliannaRécsei NoémiŠtefkovič Patasi ÁgiSzarka ZsuzsannaTakács NoémiTóth ErikaTóth HelenTóth TündeVarga LíviaVirág AnitaVolner Nagy Melinda.

KISS KÓSA ANNAMÁRIA
 
Divat- és látványtervező / Somorja, Budapest
 
Itt keresd:
 
Web: www.kokafashion.com
Facebook: KOKA Wedding Design / Koka Fashion / Koka Baby Design

Kapcsolódó cikk:
 
Ragyogó tekintetű gyermekek, nehéz sorsú családok részesültek a dunaszerdahelyi nőcis kiállítás melletti gyűjtésből

Ha egyetlen bővített, de tömör mondatban kellene bemutatnod, ki vagy és mivel foglalkozol, az hogy hangzana?

Megálmodom és elkészítem a személyre tervezett és szabott alkalmi ruhákat, hogy minden nő csodálatosan érezhesse magát élete fontos eseményein.

Tevékenységedet, szívügyedet illetően mire vagy a legbüszkébb, és mit szeretsz benne legjobban?

Munkám során az tesz boldoggá és arra vagyok büszke, ha a megrendelőm elégedett, hiszen ha egy esküvőre vagy egy fontos családi összejövetelre én készíthetem a ruhát, kicsit én is az esemény részesévé válok.

Kérlek, írj le egy, a tevékenységedhez kötődő konkrét kedves szituációt/történetet!

A legkedvesebb történet egy jótékonysági eseményhez kapcsolódik, mikor hátrányos helyzetű és árva gyerekeknek készíthettem dizájn ruhákat, és több közismert hölggyel befotóztuk őket. Nagyon jó érzés volt látni a boldog gyerekeket, akiknek annyira megtetszett a nálam töltött idő, alig akartak elmenni a műhelyemből.

Ki az az inspiráló személy vagy melyik az az esemény, aki/ami erre a pályára terelt?

Mindig is szerettem a régi kosztümös filmeket, gyermekkoromban az egyik ilyen film inspirált, és akkor eldöntöttem, hogy én bizony tervező leszek. Persze az életem folyamán sok olyan emberrel találkoztam, akik hatással voltak rám, többek között egyetemi tanáraim, barátaim, kollégáim. Mindezek mellett

anyukám a legnagyobb példaképem, aki bár már elment, de a világhoz való praktikus hozzáállását, pozitív életszemléletét és a határtalan segítőkészségét csodáltam. Ő adott először tűt a kezembe, ő mutatta meg az alapokat, hogy ha leülök a gyerekeim mellé, és közösen alkotunk, akkor óhatatlanul is ott van köztünk.

Említs olyan tényezőket, amiktől a kezdetek után, egy folyamat végén az lettél, aki ma vagy! 

A legmeghatározóbb esemény, az egyetem utolsó évében volt egy divattervezői versenyen. 2010-ben a szakmai zsűri engem választott a legjobb tervezőnek. Ez nagy löketet adott a további szakmai sikereimben. Ezek után kollekcióimat több országban fotózták és bemutatták. 2011-ben pedig az év fiatal tehetségének választottak és meghívást kaptam New Yorkba a Fashion Weekre. A színházi munkám legkedvesebbike pedig az volt, mikor Csákányi Eszterrel dolgozhattam együtt, és a közösen készített, A Keresztanya című darabot választották az év legjobb gyermekelőadásának.

Hogyan tekintesz ma a kezdő, évekkel ezelőtti önmagadra, mi az, amiben leginkább megváltoztál mostanra?

Megfontoltabb vagyok, az időt is jobban be tudom osztani. A munkáimat is úgy vállalom el, hogy a családomra is maradjon időm.

Egy idézet, ami inspirál az életben, illetve ami legutóbb szöget ütött a fejedben /”életfilozófiád”/?

Nem vagyok nagy idézetes, de sokszor mondom, hogy mindent lehet, csak akarni kell. A minap viszont találkoztam egy igen kedves idézettel, ami nagyon tetszett:

"Légy önmagad, mindenki más már foglalt." (Gilbert S. Perreira)

Nevezd meg, kérlek, a három legmeghatározóbb tulajdonságod, aminek a sikeredet/életed alakulását köszönheted!

Kitartó, célratörő, kreatív.

A kiállítás megnyitójakor készített videónk:

Magadban mit értékelsz leginkább, illetve szeretsz legkevésbé?

Önfejűségemet szeretem legkevésbé. Amit pedig szeretek, hogy

nyitott szemmel járok és ezáltal gyorsan tudok reagálni a változó trendekre és eseményekre.

Másokban mit értékelsz leginkább, illetve legkevésbé?

Azt értékelem, ha valaki kitartó, és nem hagyja veszni az álmait. A legkevésbé viszont azt szeretem, ha valaki nem őszinte.

Említs 3 olyan szlovákiai magyar nőt, akit te a saját értékrended szerint nagyra tartasz!

Kerekes Vica – színésznő (Fülek)

Rajzák Kinga – modell (Dunaszerdahely)

Durica Kati - (Somorja)

Szerinted mit kéne szem előtt tartania más nőknek ahhoz, hogy ilyen „elevenek” legyenek, mint te? :-)

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a munkám egyúttal a hobbim is. Ez az, ami elevenen tart. :-)

(SzT)