Eleven nőcik (interjúk) – Pukkai Judit: "Hallgatni kell a belső hangra!"

December elején "A nőci, ha eleven" címmel nyílt jótékony célú kiállítás a dunaszerdahelyi Buena kávézóban Horváth Reni (Horen) fotográfus varázslatos őszi portréiból. A kiállítás december 15-ig tekinthető meg, a vele párhuzamos gyűjtéshez pedig december 14-ig lehetett csatlakozni a kávézóban kihelyezett urnán keresztül. A kiállított fotókon 29 "eleven nőci" szerepel a tágabb régiónkból, akikkel egy-egy interjú is készült, melyek közül naponta egyet közlünk a Paraméteren. A hölgyek mindegyike ugyanazokat a kérdéseket kapta, rajtuk múlt, milyen terjedelemben válaszolnak. Az interjúsorozat tovább tart, mint a kiállítás, várhatóan január első hetében érünk a sor végére. A sorozat tizedik részében következzék Pukkai Judit, ékszertervező. Olvassák szeretettel! (10.)

Eleven nőcik (interjúk) – Pukkai Judit: "Hallgatni kell a belső hangra!"
Pukkai Judit (Fotó: Horen)
A kiállításon szereplő hölgyek (a listát fokozatosan kattintható linkekkel töltjük fel): 
 
Horváth Reni (kezdeményező) – Antal ÁgotaBabos KittiBartalos Tóth IvetaBertók Tóth KatalinBíró BeaBokor RékaBugár AnnaDékány NikolettDobos BacuDudás Viktória, Durica Kati (interjú nélkül), Gasparik Kriszta MajaGál Mislay Enikő, Hodossy KatalinHorváth MelaniIgari AnnamáriaKacz ÉvaKiss Kósa AnnamáriaKiss Limpár ÉvaKurucz KlaudiaLantos Borbély KaticaMészáros KrisztinaMolnár Karácsony EmőkeMórocz MagdolnaNagy Szilas IldikóNagy TímeaNorina HellaOllé Kulcsár GabiPálfy EllaPápay AnnamáriaPukkai JuditRencés Kovács JuliannaRécsei NoémiŠtefkovič Patasi ÁgiSzarka ZsuzsannaTakács NoémiTóth ErikaTóth HelenTóth TündeVarga LíviaVirág AnitaVolner Nagy Melinda.

PUKKAI JUDIT
 
A PJBIJOU ékszermárka tervezője / Alsószeli
 
Itt keresd:
 
Facebook: Pjbijou
Instagram: @pjbijou

Kapcsolódó cikk:
 
Ragyogó tekintetű gyermekek, nehéz sorsú családok részesültek a dunaszerdahelyi nőcis kiállítás melletti gyűjtésből

Ha egyetlen bővített, de tömör mondatban kellene bemutatnod, ki vagy és mivel foglalkozol, az hogy hangzana? 

A PJBIJOU slow fashion ékszermárka tervezője vagyok.

Tevékenységedet, szívügyedet illetően mire vagy a legbüszkébb, és mit szeretsz benne legjobban?

Büszke vagyok arra, hogy a márkámat teljes munkaidős állásom és egyéb tevékenységeim mellett szépen lassan építgetem, és egyre nagyobb körben ismert. Közben hobbiból vállalkozás lett.

Kérlek, írj le egy, a tevékenységedhez kötődő konkrét kedves szituációt/történetet!

Az a legjobb ebben az egészben, amikor viszontlátom az ékszereimet a vásárlóimon. Akik nem azért veszik fel, mert tudják, hogy találkozni fognak velem és ezért kedveskedni akarnak. Hanem saját közegükben. Színházban, munkahelyen, kirándulások alkalmával vagy épp jegyes fotózáson.

Ki az az inspiráló személy vagy melyik az az esemény, aki/ami erre a pályára terelt? 

Felsőfokú művészeti tanulmányaim alatt sokféle kép- és tárgyalkotási módot kipróbálhattunk. Bár a grafika állt hozzám a legközelebb, a hagyományos kézműves technikák is a szívem csücskét jelentik. Évek teltek el, mire a letisztult grafikai elemek gyöngyékszerek formájában keltek életre.

Említs olyan tényezőket, amiktől a kezdetek után, egy folyamat végén az lettél, aki ma vagy!

Folyamatosan kell tanulni és folyamatosan döntéseket hozni. Figyelni kell a hazai és a nemzetközi trendeket, hogy el tudjam dönteni, abból mit emelek be a saját kollekcióimba, és mi az, amire épp rácáfolok.

Hogyan tekintesz ma a kezdő, évekkel ezelőtti önmagadra, mi az, amiben leginkább megváltoztál mostanra?

A PJBIJOU hobbitevékenységből indult, próba-szerencse alapon, ma egy lassan, de tudatosan épülő márka és vállalkozás. A kettő között óriási különbség van, de egyik sem jobb vagy rosszabb, könnyebb vagy nehezebb mint a másik.

Egy idézet, ami inspirál az életben, illetve ami legutóbb szöget ütött a fejedben /”életfilozófiád”/?

Minimalista stílusú ékszereket, kapszulakollekciókat tervezek. A slow fashion mozgalom a kevesebb, de jó minőségű, helyi tervezők termékeinek vásárlásra ösztönöz. Ezért a „jó öreg” KEVESEBB TÖBB elvét követem.

Nevezd meg kérlek a három legmeghatározóbb tulajdonságod, aminek a sikeredet/életed alakulását köszönheted!

Kitartás, türelem, maximalizmus.

A kiállítás megnyitójakor készített videónk:

Magadban mit értékelsz leginkább, illetve szeretsz legkevésbé? 

A kitartásomat, hogy az alkotást nem hagytam abba. Néha ez át tud fordulni keményfejűségbe, nagyon vékony jégen táncolok. ;-)

Másokban mit értékelsz leginkább, illetve legkevésbé?

Az odafigyelés nagyon fontos. Egymásra, környezetünkre. Együttműködés és kompromisszumkészség. Fontos, hogy az erre való törekvés meglegyen.

Említs 3 olyan szlovákiai magyar nőt, akit te a saját értékrended szerint nagyra tartasz!

Renczés Kovács Julianna fantáziavilágát egyszerűen imádom.

Szerinted mit kéne szem előtt tartania más nőknek ahhoz, hogy ilyen „elevenek” legyenek, mint te? :-)

Hallgatni kell a belső hangra, fontos, hogy megtalálják a kifejezési formát. Nem egyszerű ezt összhangba hozni a többi feladatunkkal.

(SzT)