Eleven nőcik (interjúk) – Norina Hella: "Irigységgel ki lehet engem kergetni a világból"

Egy évvel ezelőtt egy jótékonysági célú kiállítással vette kezdetét A nőci, ha eleven című interjú- és fotósorozat, mely során a kezdeményezővel, Horváth Reni (Horen) fotóssal együtt összesen 30 nőt mutattunk be. Mivel a sorozat nagy sikernek örvendett, most folytatjuk, így az elkövetkezendő hetekben, hónapokban újabb "eleven nőciket" ismerhettek meg. Sokan közülük közösségükben, vagy épp szűkebb-tágabb régiónkban már ismertek, de most talán egy újabb oldalukat mutatják meg. Ahogy a tavalyi, úgy a most induló sorozatunk is a teljesség igénye nélkül készült. A hölgyek mindegyike ugyanazokat a kérdéseket kapta, rajtuk múlt, milyen terjedelemben válaszolnak. Aktuális sorozatunk nyolcadik részében lássuk és olvassuk a nagysallói származású bloggert és fotóst, Norina Hellát.

Eleven nőcik (interjúk) – Norina Hella: "Irigységgel ki lehet engem kergetni a világból"
Norina Hella (Fotók: Horen)
A nőci, ha eleven sorozatban eddig szerepelt hölgyek: 
 
Horváth Reni (kezdeményező) – Antal ÁgotaBabos KittiBartalos Tóth IvetaBertók Tóth KatalinBíró BeaBokor RékaBugár AnnaDékány NikolettDobos BacuDudás Viktória, Durica Kati (interjú nélkül), Gasparik Kriszta MajaGál Mislay Enikő, Hodossy KatalinHorváth MelaniIgari AnnamáriaKacz ÉvaKiss Kósa AnnamáriaKiss Limpár ÉvaKurucz KlaudiaLantos Borbély KaticaMészáros KrisztinaMolnár Karácsony EmőkeMórocz MagdolnaNagy Szilas IldikóNagy TímeaNorina HellaOllé Kulcsár GabiPálfy EllaPápay AnnamáriaPukkai JuditRencés Kovács JuliannaRécsei NoémiŠtefkovič Patasi ÁgiSzarka ZsuzsannaTakács NoémiTóth ErikaTóth HelenTóth TündeVarga LíviaVirág AnitaVolner Nagy Melinda.

NORINA HELLA (Szabó Nóra)
 
Blogger, fotós (30) - Nagysalló/Budapest
 
Itt keresd:
 
Instagram: @norinahella

Ha egyetlen bővített, de tömör mondatban kellene bemutatnod, ki vagy, és mivel foglalkozol, az hogy hangzana?

Marketing és tartalomgyártás minden mennyiségben.

Tevékenységedet, szívügyedet illetően mire vagy a legbüszkébb?

Az, hogy immár több, mint 30 ezer követővel rendelkezem az Instagram felületén, és megoszthatom a ,,kis közösségemmel” a véleményem, hangulatom, vagy ami épp aktuális az életemben.

Továbbá arra, hogy rengeteg márkával volt és van lehetőségem együtt dolgozni. Termékfotózás mellett portrét és esküvői fotózásokat is mindig örömmel vállalok el, ugyanígy a fotózás az, ami kikapcsol és feltölt egyszerre.

Tevékenységedben, szívügyedben mit szeretsz a legjobban és legkevésbé?

Legjobban azt szeretem, hogy olyan önzetlen közösséget sikerült kovácsolnom az Instagram-felületemen, amelynek tagjai úgyszintén szívesen osztják meg véleményüket, tippjeiket, és azt, hogy rengeteg új embert ismerhetek meg én is. Legkevésbé? Talán csak azt, hogy rengeteg idővel jár ez az egész tartalomgyártás, és néha elfelejtek a pihenésre időt szakítani.

Kérlek, írj le egy, a tevékenységedhez kötődő konkrét kedves/emlékezetes szituációt/történetet!

Ilyen volt, amikor az egyik követőm odajött hozzám egy áruházban, és jókat beszélgettünk. Illetve hogy egy eseményem ismertem meg egy felvidéki lányt, akivel azóta is nagyon jó barátságot ápolunk. Kicsi a világ, mondja a mondás.

Ki az az inspiráló személy vagy melyik az az esemény, aki/ami erre a pályára terelt?

Az egész a fotózás iránti szenvedéllyel kezdődött. Imádtam fotózni mindig is, és naponta posztoltam ki képet az Instagramra. Kezdetben "csak egy platform" volt, később alakult ki business-felületté.

Emlékszem, hogy egy sminkes képet posztoltam, azután keresett meg az adott cég együttműködés céljából, velük pedig ez azóta is tart és rendszeres. Sosem felejtem el. Felfoghatatlan volt számomra, mert tényleg nem erre "gyúrtam".  

Említs olyan tényezőket, amiktől a kezdetek után, egy folyamat végén az lettél, aki ma vagy!

A szenvedélyes fotózás, ami által sokszínű tapasztalatokat szereztem, szerzek a mai napig. Váratlan együttműködések, amiket a sors az utamba terelt, és amelyekért hálás vagyok. Kihívások, amelyek által még jobban megismertem a határaim. Megtanultam sokkal jobban nyitni mások felé. Minőségi tartalmak gyártása, ez az, ami napi szinten inspirál.

Hogyan tekintesz ma a kezdő, évekkel ezelőtti önmagadra, mi az, amiben leginkább megváltoztál mostanra?

Talán túl szerény voltam, és nem mertem nagy álmokat szőni. Kicsit bátortalan voltam. Azóta sokkal magabiztosabb vagyok, tudom, mit, meddig, mennyit, mikor, miért. Öröm visszatekinteni, mennyit fejlődtem a minőségi tartalmak terén. Szóval igazából nyitottabb lettem és sokkal bátrabb.

Egy idézet, gondolat, ami inspirál az életben, illetve ami legutóbb szöget ütött a fejedben /”életfilozófiád”/?

Ami nem öl meg, az megerősít. Ez a kedvencem! Ez az idézet vezetett végig az egyetemi éveim alatt is. Azóta nagyon belém rögzült és nagy igazságnak tartom.

Nevezd meg, kérlek, a három legmeghatározóbb tulajdonságod, aminek a sikeredet/életed alakulását köszönheted!

Kitartó vagyok, amibe belekezdek, végigcsinálom. Folyamatos fejlődésre törekszem és kompromisszumkész vagyok. Pozitív embernek tartom magam és sokszor kapom visszajelzésként ezt a tulajdonságom.

A nőci, ha eleven logója

Magadban mit értékelsz leginkább, illetve szeretsz legkevésbé?

Szeretem, hogy kitartóan viszek véghez mindent, és addig nem elégszek meg a munkámmal, míg nem érem el azt, amit elképzeltem. Illetve nem szeretem, hogy a számomra érdektelen dolgokban, szituációkban türelmetlen vagyok.

Másokban mit értékelsz leginkább, illetve szeretsz legkevésbé?

Másokban azt szeretem, ha valaki segítőkész. Boldogság járja át a lelkem, ha valaki segít másoknak, másokon, ott, ahol tud. Szeretem, ha valaki önzetlen és motiváló. Legkevésbé pedig azt szeretem, ha valaki ítélkezik a másik felett, illetve az irigységet. Irigységgel ki lehet engem kergetni a világból.

Említs 3 olyan szlovákiai magyar nőt, akit te a saját értékrended szerint nagyra tartasz!

Nagyon inspirálónak tartom Horent, aki ezt az egész ,,Nőci, ha eleven“ projektjét  létrehozta, illetve imádom a képeit. Borbély Alexandra személyiségét és színészi tehetségét nagyra tartom, nem utolsó sorban pedig Csinger Andit említeném, aki nem kis sikereket ért el Ausztráliában. Szeretem a tartalmait és a stílusérzékét.

Ha valaki tanácsot kérne tőled, mi kell ahhoz, hogy „eleven“ (= erős, ügyes, talpraesett stb.) legyen, mit tanácsolnál?

Sose adja fel az álmait, legyen kitartó abban, amit csinál, elhatároz. Legyen mindig segítőkész, kedves önmagához és másokhoz is. Próbáljon felállni minden kudarc után, ugyanis minden sikerhez rögös út vezet. Legyen pozitív és nyitott a lehetőségekre. De legfőképpen higgyen magában!

(szt/hrn)