Eleven nőcik (interjúk) – Kurucz Klaudia: "Nem leszel mindenki kedvence, és ne is akarj az lenni!"

December első két hetében volt megtekinthető "A nőci, ha eleven" című jótékony célú kiállítás a dunaszerdahelyi Buena kávézóban Horváth Reni (Horen) fotográfus varázslatos őszi portréiból. A kiállított fotókon 29 "eleven nőci" szerepelt a tágabb régiónkból, akikkel egy-egy interjú is készült, melyek közül naponta egyet közlünk a Paraméteren. A hölgyek mindegyike ugyanazokat a kérdéseket kapta, rajtuk múlt, milyen terjedelemben válaszolnak. Ezzel az interjúsorozat végére értünk. A huszonkilencedik részben következzék Kurucz Klaudia, modell. Olvassák szeretettel! (29.)

Eleven nőcik (interjúk) – Kurucz Klaudia: "Nem leszel mindenki kedvence, és ne is akarj az lenni!"
Kurucz Klaudia (Fotók: Horen)
A kiállításon szereplő hölgyek (a listát fokozatosan kattintható linkekkel töltjük fel): 
 
Horváth Reni (kezdeményező) – Antal ÁgotaBabos KittiBartalos Tóth IvetaBertók Tóth KatalinBíró BeaBokor RékaBugár AnnaDékány NikolettDobos BacuDudás Viktória, Durica Kati (interjú nélkül), Gasparik Kriszta MajaGál Mislay Enikő, Hodossy KatalinHorváth MelaniIgari AnnamáriaKacz ÉvaKiss Kósa AnnamáriaKiss Limpár ÉvaKurucz KlaudiaLantos Borbély KaticaMészáros KrisztinaMolnár Karácsony EmőkeMórocz MagdolnaNagy Szilas IldikóNagy TímeaNorina HellaOllé Kulcsár GabiPálfy EllaPápay AnnamáriaPukkai JuditRencés Kovács JuliannaRécsei NoémiŠtefkovič Patasi ÁgiSzarka ZsuzsannaTakács NoémiTóth ErikaTóth HelenTóth TündeVarga LíviaVirág AnitaVolner Nagy Melinda.

KURUCZ KLAUDIA
 
"Modellkedem, több szépségversenyen vettem részt, többek közt Felvidék Szépévé választottak 2017-ben, ezután a Supermodel Of The Year cím birtokosa lettem Magyarországon." / Királyfiakarcsa
 
Itt keresd:
 
Facebook: Klaudia Kurucz
Instagram: @kuruczklaudia

Kapcsolódó cikk:
 
Ragyogó tekintetű gyermekek, nehéz sorsú családok részesültek a dunaszerdahelyi nőcis kiállítás melletti gyűjtésből

Ha egyetlen bővített, de tömör mondatban kellene bemutatnod, ki vagy és mivel foglalkozol, az hogy hangzana?

A szépségiparban dolgozom, most a kamera objektív részén, modellkedem, emellett szociális médiával foglalkozom és egyetemi hallgató vagyok.

Tevékenységedet, szívügyedet illetően mire vagy a legbüszkébb, és mit szeretsz benne legjobban?

Kitartóan dolgozom azért, hogy benne maradhassak a szakmában. Nem egyszerű, de büszke vagyok rá, hogy ezt egyedül értem el. Mikor odakerülök egy fotózásra, divatbemutatóra, egyszerűen felrepül az adrenalinszintem az egekbe, és nem állnék meg. Leírhatatlan érzés. Szívügyem, hogy a jövőben azzal szeretnék foglalkozni, amiben bármikor látok perspektívát.

Kérlek, írj le egy, a tevékenységedhez kötődő konkrét kedves szituációt/történetet!

Talán a leginkább szívmelengető élményem, mikor a barátnőm meghívott a Szépségtáborába, ahol

a kislányok hatalmas szemekkel és kíváncsisággal vártak engem, feltettek sok kérdést az élményeimmel kapcsolatban, és ölelgettek, várták, hogy mikor tanítom meg őket végre pár cseles pózra és arra a bizonyos „catwalk”-ra.

Ki az az inspiráló személy vagy melyik az az esemény, aki/ami erre a pályára terelt?

A leginspirálóbb személy, aki már 15 éves korom óta küldene minden versenyre, az a nagyim.

Volt, hogy félve kérdeztem, „mama, szerinted elvállaljak egy fehérneműs bemutatót?” De őt semmi nem állítja meg abban, hogy engem büszkén nézhessen az újság címlapján vagy pedig a színpadon. Ezután a legfőbb esemény, amióta még intenzívebben foglalkozom a modellkedéssel és szépségversenyekkel, a Felvidék Szépe címének elnyerése volt, és szerencsére már előtte is volt alkalmam Tokióban modellkedni.

Említs olyan tényezőket, amiktől a kezdetek után, egy folyamat végén az lettél, aki ma vagy!

Tokióban nagyon sokszor visszautasítottak, mégis valahol pedig én voltam a legkeresettebb.

Nem leszel mindenki kedvence, és ne is akarj az lenni! Amennyi kliens elé kerül majd a portfóliód, annyiféle különböző arcot keresnek majd. Meg kellett tanulnom, hogy ez a rendszer így működik. És nem tehetek ellene, én a része vagyok.

Miután felbontottam a szerződésem az akkori ügynökségemmel, csakis a saját lábaimon állok, castingolok, ismeretségeket szerzek, sokat beleáldoztam és áldozok is, tisztelem a munkám és másokét is körülöttem. Sokszor motiválok másokat, hogy csinálják tovább, holott a motivációra lehet abban a pillanatban nekem lenne a legnagyobb szükségem. De mikor megkapod végre, amire vágysz, az az érzés mar a tied, és abból töltődsz majd a legjobban.

A kiállítás megnyitójakor készített videónk:

Hogyan tekintesz ma a kezdő, évekkel ezelőtti önmagadra, mi az, amiben leginkább megváltoztál mostanra?

Sokkal nőiesebb mozgok, akár ha csak civilben közlekedem. Sokat adnak a szépségtáborok az önbizalom fejlődéséhez, megismerjük magunkat, nyomás alatt mi mindenre vagyunk képesek, csak azért, hogy a bőrünkben kényelmesen és jól érezzük magunkat.

Nem esem át sosem a ló túloldalára. Ezt nem sokan hiszik el rólam, és talán a magabiztosságom félelmet és ellenszenvet vált ki másokban. A titok annyi, hogy sosem szeretem magam másokhoz hasonlítani. Egyénben gondolkodom, mivel mindenkiben van valami értékes, ami hozzátartozik a jelleméhez. Már nincs rajtam nyomás, hogy másoknak megfeleljek.

Egy idézet, ami inspirál az életben, illetve ami legutóbb szöget ütött a fejedben /”életfilozófiád”/?

Van egy mondat, amit valaki nemrégiben a saját élményeiről mondott, de szöget ütött a fejembe: „ha felmész a pályára, játssz úgy, hogy hagyd ott a lelked!”

Nevezd meg, kérlek, a három legmeghatározóbb tulajdonságod, aminek a sikeredet/életed alakulását köszönheted!

Alkalmazkodom a szituációkhoz, amit az élet elém rak. Nyitott vagyok az emberi kapcsolatokra, de az új lehetőségekre is, szeretem a kihívásokat. Önfejű vagyok, kitartok a céljaim mellett, még akkor is, ha lehet, akkor éppen rossz irányba haladok. Majd tanulok belőle...

Magadban mit értékelsz leginkább, illetve szeretsz legkevésbé?

Nem szeretem, hogy sokszor olyan embereken vezetem le a feszültséget, akik nem is érdemlik meg, és persze időhiányban szenvedek 25 éve. Van saját véleményem mindenről, amire általában az emberek kíváncsiak, és szeretem, mikor nagyon erősen igyekszem valaminek az elérése érdekében. Jobb embernek érzem magam tőle.

Másokban mit értékelsz leginkább, illetve legkevésbé?

Legkevésbé azt értékelem az emberekben, hogy nem becsülik az emberi értékeket, inkább félreértik, kifordítják, mert az előítélet bennük sokkal intenzívebben működik.

Szeretem azokat az embereket, akik váratlanul, önzetlenül képesek a másikat anélkül motiválni és segíteni, hogy a saját hasznukat látnák benne.

Említs 3 olyan szlovákiai magyar nőt, akit te a saját értékrended szerint nagyra tartasz!

Igazából sok nő van, akit nem ismerek, de a tevékenysége miatt példaképpé válik mások számára, ezért maradok a mi csapatunknál, és innen neveznék meg hölgyeményeket: Koka Anna, Antal Ágota, Durica Kati.

Szerinted mit kéne szem előtt tartania más nőknek ahhoz, hogy ilyen „elevenek” legyenek, mint te? :-)

Mindenképp kutatni kell a saját stílusunkat, viselkedésben, életfilozófiában, életmódban, öltözködésben. Legyünk önmagunk, és ne odázzuk el a dolgokat! Ha eltervezed, hogy 10 év múlva sikeres akarsz lenni, de még nincs meg hozzá a pénzed, vagy például 5 év múlva máshogy szeretnél öltözködni, ne várj csak azért, mert mások nem értenék meg!

Tegyél érte már most, és máris közelebb vagy a célhoz!

(SzT)