Eleven nőcik (interjúk) – Gál Mislay Enikő: "Öröm alkotni valami olyat, ami fontos élethelyzetekben okoz örömet"

December első két hetében volt megtekinthető "A nőci, ha eleven" című jótékony célú kiállítás a dunaszerdahelyi Buena kávézóban Horváth Reni (Horen) fotográfus varázslatos őszi portréiból. A kiállított fotókon 29 "eleven nőci" szerepelt a tágabb régiónkból, akikkel egy-egy interjú is készült, melyek közül naponta egyet közlünk a Paraméteren. A hölgyek mindegyike ugyanazokat a kérdéseket kapta, rajtuk múlt, milyen terjedelemben válaszolnak. Az interjúsorozattal várhatóan január első hetében érünk a sor végére. A sorozat tizennegyedik részében következzék Gál Mislay Enikő, esküvői díszítő, virágkötő. Olvassák szeretettel! (14.)

Eleven nőcik (interjúk) – Gál Mislay Enikő: "Öröm alkotni valami olyat, ami fontos élethelyzetekben okoz örömet"
Gál Mislay Enikő (Fotó: Horen)
A kiállításon szereplő hölgyek (a listát fokozatosan kattintható linkekkel töltjük fel): 
 
Horváth Reni (kezdeményező) – Antal ÁgotaBabos KittiBartalos Tóth IvetaBertók Tóth KatalinBíró BeaBokor RékaBugár AnnaDékány NikolettDobos BacuDudás Viktória, Durica Kati (interjú nélkül), Gasparik Kriszta MajaGál Mislay Enikő, Hodossy KatalinHorváth MelaniIgari AnnamáriaKacz ÉvaKiss Kósa AnnamáriaKiss Limpár ÉvaKurucz KlaudiaLantos Borbély KaticaMészáros KrisztinaMolnár Karácsony EmőkeMórocz MagdolnaNagy Szilas IldikóNagy TímeaNorina HellaOllé Kulcsár GabiPálfy EllaPápay AnnamáriaPukkai JuditRencés Kovács JuliannaRécsei NoémiŠtefkovič Patasi ÁgiSzarka ZsuzsannaTakács NoémiTóth ErikaTóth HelenTóth TündeVarga LíviaVirág AnitaVolner Nagy Melinda.

GÁL MISLAY ENIKŐ
 
"Vállalkozásom az em.design, amit a virágok iránti szenvedélyem és szeretetem jellemez. Időm nagy részét az esküvők és rendezvények dekorálásának szentelem, de nagy örömöm lelem a virágdobozok és ajtókoszorúk készítésében is." / Feketenyék
 
Itt keresd:
 
Web: www.emdesign.info
Facebook: em.designsro
Instagram: em.designbyenci

Kapcsolódó cikk:
 
Ragyogó tekintetű gyermekek, nehéz sorsú családok részesültek a dunaszerdahelyi nőcis kiállítás melletti gyűjtésből

Ha egyetlen bővített, de tömör mondatban kellene bemutatnod, ki vagy és mivel foglalkozol, az hogy hangzana?

Enci vagyok, virágimádó, én vezetem az em.design kisvállalkozást, amit a virágok iránti szenvedélyem és szeretetem éltet.

Tevékenységedet, szívügyedet illetően mire vagy a legbüszkébb, és mit szeretsz benne legjobban?

Sokszor kihívás megvalósítani az emberek elképzeléseit, és fizikailag is fárasztó, de kárpótol a vevők arcán az elégedettség és hála. A virágok energiája pedig semmivel nem hasonlítható össze. Öröm alkotni valami olyat, ami fontos élethelyzetekben okoz örömet. 

Kérlek, írj le egy, a tevékenységedhez kötődő konkrét kedves szituációt/történetet!

Amikor az első könnyes tekintetű elismerést kaptam, ami így hangzott: „Pont így képzeltem el!” Jó érzés mosolyt csalni az emberek arcára. Főleg, ha előtte szabad kezet kaptam.

Ki az az inspiráló személy vagy melyik az az esemény, aki/ami erre a pályára terelt?

Tájépítész mérnökként végeztem, de már akkor tudtam, hogy nem ez fogja a kiteljesedést hozni az életembe. Szépen lassan, főiskola mellett, szabadidőmben alkottam, hobbiból, majd később

apukám támogatásával kezdtem a céggé válásra fókuszálni és építettem fel a cégem. Ő volt az első számú rajongóm és támogatóm.

Említs olyan tényezőket, amiktől a kezdetek után, egy folyamat végén az lettél, aki ma vagy! 

Amikor kezdtem a vállalkozást, akkor bizonyos helyekre ingyen vittem virágokat. Ahogy a baráti és családi körben lassan híre ment, hogy tájépítészből virágkötővé fejlesztem magam, sorra jöttek a megrendelések is. A párom és a családom első pillanattól mellettem álltak. Édesanyámtól rengeteget tanultam, ő egyben a gyakori segítségem is. A növényismeretem a főiskolához kapcsolódik, de a szemem örökösen nyitva volt a virágkötészetre, a technikáját pedig különböző kurzusokon és más virágkötők alkotásait figyelve sajátítottam el. 

Hogyan tekintesz ma a kezdő, évekkel ezelőtti önmagadra, mi az, amiben leginkább megváltoztál mostanra?

Nem volt elég önbizalmam arra, hogy sikerélményt tudjon nyújtani a munkám. Ez volt a legnehezebb. Most már tudom, hogy sok mindent fel kell áldozni, de mindig megéri, ha az álmodról van szó. 

Egy idézet, ami inspirál az életben, illetve ami legutóbb szöget ütött a fejedben /”életfilozófiád”/?

"Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!" (Walt Disney)

Nevezd meg, kérlek, a három legmeghatározóbb tulajdonságod, aminek a sikeredet/életed alakulását köszönheted!

Alapvető tulajdonság kell legyen a türelem, odafigyelés és kedvesség. Ezt a szakmát csakis a virágok és az emberek iránti teljes odaadással  és alázattal lehet csinálni. mert közvetlen kapcsolatban állunk emberekkel, akik óhajokkal érkeznek hozzánk. 

Viszont a sikerem legfontosabb alapköve a fantázia és az optimizmus, mert ezek segítségével tudok alkotni, újra és újra megújulni.

Magadban mit értékelsz leginkább, illetve szeretsz legkevésbé?

Nagyon szeretek újat tanulni és kitartó vagyok, minden mélypont erősebbé tesz. Túl kritikus vagyok magammal, és nem szeretek segítséget kérni másoktól, pedig sokszor magam már kevés vagyok mindenre.

Másokban mit értékelsz leginkább, illetve legkevésbé?

Értékelem a tiszteletet, odafigyelést, ambíciót és kedvességet. Nem szeretem a negativizmust.

A kiállítás megnyitójakor készített videónk:

Említs 3 olyan szlovákiai magyar nőt, akit te a saját értékrended szerint nagyra tartasz!

Horváth Reni, fotós munkáját és emberi jellemét is csodálom, aki nem utolsó sorban ennek a kiállításnak a létrehozója. Szívemhez közel álló és szerintem az egyik legügyesebb, legkreatívabb nő Máthé Dóri, építész. Fogtok még róla hallani. :-) 

De igazából minden nőt nagyra tartok, aki szeret dolgozni és küzd a céljai eléréséért.

Szerinted mit kéne szem előtt tartania más nőknek ahhoz, hogy ilyen „elevenek” legyenek, mint te? :-)

Elsősorban saját magukat, és hogy sosem kell lemondani a céljaikról, hanem hinni kell bennük és küzdeni értük.

Olyan emberekkel kell időt tölteni, akik megértenek és támogatnak. Ha magyaráznod kell a stílusodat, nem vagy jó helyen. Ne engedd, hogy visszahúzzanak!

(SzT)