Eleven nőcik (interjúk) – Varga Lívia: "Azzá válni, aki most vagyok, a vendégeimnek köszönhetően is sikerült"

December első két hetében volt megtekinthető "A nőci, ha eleven" című jótékony célú kiállítás a dunaszerdahelyi Buena kávézóban Horváth Reni (Horen) fotográfus varázslatos őszi portréiból. A kiállított fotókon 29 "eleven nőci" szerepelt a tágabb régiónkból, akikkel egy-egy interjú is készült, melyek közül naponta egyet közlünk a Paraméteren. A hölgyek mindegyike ugyanazokat a kérdéseket kapta, rajtuk múlt, milyen terjedelemben válaszolnak. Az interjúsorozattal várhatóan január első hetében érünk a sor végére. A sorozat huszonharmadik részében következzék Varga Lívia, sminkmester, Szlovákia sminkbajnoka 2017-ben. Olvassák szeretettel! (23.)

Eleven nőcik (interjúk) – Varga Lívia: "Azzá válni, aki most vagyok, a vendégeimnek köszönhetően is sikerült"
Varga Lívia (Fotók: Horen)
A kiállításon szereplő hölgyek (a listát fokozatosan kattintható linkekkel töltjük fel): 
 
Horváth Reni (kezdeményező) – Antal ÁgotaBabos KittiBartalos Tóth IvetaBertók Tóth KatalinBíró BeaBokor RékaBugár AnnaDékány NikolettDobos BacuDudás Viktória, Durica Kati (interjú nélkül), Gasparik Kriszta MajaGál Mislay Enikő, Hodossy KatalinHorváth MelaniIgari AnnamáriaKacz ÉvaKiss Kósa AnnamáriaKiss Limpár ÉvaKurucz KlaudiaLantos Borbély KaticaMészáros KrisztinaMolnár Karácsony EmőkeMórocz MagdolnaNagy Szilas IldikóNagy TímeaNorina HellaOllé Kulcsár GabiPálfy EllaPápay AnnamáriaPukkai JuditRencés Kovács JuliannaRécsei NoémiŠtefkovič Patasi ÁgiSzarka ZsuzsannaTakács NoémiTóth ErikaTóth HelenTóth TündeVarga LíviaVirág AnitaVolner Nagy Melinda.

VARGA LÍVIA
 
Sminkes / Dunaszerdahely
 
Itt keresd:
 
Facebook: Liv´s Visage
Instagram: @livsvisage

Kapcsolódó cikk:
 
Ragyogó tekintetű gyermekek, nehéz sorsú családok részesültek a dunaszerdahelyi nőcis kiállítás melletti gyűjtésből

Ha egyetlen bővített, de tömör mondatban kellene bemutatnod, ki vagy és mivel foglalkozol, az hogy hangzana?

Varga Lívia vagyok, sminkes, aki szebbé varázsolja a hölgyeket.

Tevékenységedet, szívügyedet illetően mire vagy a legbüszkébb, és mit szeretsz benne legjobban?

Azt hiszem, amire a legbüszkébb vagyok, hogy 2017-ben szlovák sminkbajnok lettem. Szívügyem pedig, hogy kiemelhetem minden hölgyben azt, ami a legvonzóbb benne. Úgy gondolom, a munkám nem monoton, mindig változatos. És érdekes mindig az új trendekkel is megismerkedni.

Kérlek, írj le egy, a tevékenységedhez kötődő konkrét kedves szituációt/történetet!

Nem tudok konkrét kedves szituációt, történetet említeni, mivel minden szituáció általában kedves. :-) 

Azt mondanám, számomra a legmeggyőzőbb, ha egy vendég belepislantva a tükörbe elérzékenyül, mivel munkám végeredményeként felfedezheti magában az igazi nőt.

Nagyon sok köszönőlevelet kapok, kedves üzeneteket. Ez mind-mind számomra nagyon fontos. Ezért sem tudnék kiemelni egyet sem. Van például olyan menyasszonyom, akinek már 2020-ra van időpontja hozzám. Legnagyobb álma, hogy a nagy napján az énáltalam készített sminkben mondhassa ki a boldogító igent.

Ki az az inspiráló személy vagy melyik az az esemény, aki/ami erre a pályára terelt?

A leginspirálóbb számomra a férjem, Varga Zoltán volt, mivel úgymond ő terelt a sminkes szakma felé.

Az egyetem végén úgy éreztem, a pedagógiai pálya talán mégsem lesz az, amit szeretnék. Ezt meg is beszéltük. Ő volt az, aki azt mondta, merjek az álmaim után menni és megvalósítani azokat. A mai napig is lelkileg támogat.

Említs olyan tényezőket, amiktől a kezdetek után, egy folyamat végén az lettél, aki ma vagy! 

Nem egyik napról a másikra lettem sminkes. Mindig szerettem a színeket, a divatot. Eldöntöttem, férjemnek köszönhetően, ahogy fent már említettem, hogy kipróbálom magam. Elkezdtem tanfolyamokra járni itt Szlovákiában, majd Magyarországon is.

Azzá válni, aki most vagyok, a vendégeimnek köszönhetően is sikerült.

Folyamatos pörgés jellemzi a munkámat, nem unatkozom. A visszajelzések, az elégedett vendégek is ösztönöznek arra, hogy még jobb tudjak lenni.

Hogyan tekintesz ma a kezdő, évekkel ezelőtti önmagadra, mi az, amiben leginkább megváltoztál mostanra

Kezdő önmagamhoz képest azt hiszem rutinosabb, tapasztaltabb vagyok. Úgy érzem, sokkal elfogadóbbá váltam és nyugodtabb is lettem. Megtanultam elengedővé válni és őszintébbnek is érzem magam. A hátam mögött mondott vélemények sem zavarnak, mivel teljesen elfogadtam önmagamat. Amiben pedig nem változtam, a mások iránti tisztelet.

Egy idézet, ami inspirál az életben, illetve ami legutóbb szöget ütött a fejedben /”életfilozófiád”/?

Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni.

Nevezd meg, kérlek, a három legmeghatározóbb tulajdonságod, aminek a sikeredet/életed alakulását köszönheted!

Elsőképpen a tiszteletet említeném, ami megvan bennem a másik iránt.

Nem vagyok az a típusú ember, aki más sminkeseket konkurenciának tart, számomra ők inkább kollégák, akikkel tapasztalatokat, véleményeket lehet cserélni.

Talán azt emelném még ki, hogy küzdőszellemnek tartom magam. Ha valamilyen kudarc ér, újra talpra állok és megyek tovább a céljaim után.

A kiállítás megnyitójakor készített videónk:

Magadban mit értékelsz leginkább, illetve szeretsz legkevésbé?

Legkevésbé talán azt értékelem magamban, hogy kicsit türelmetlen vagyok. Ez a csillagjegyemből is kikövetkeztethető (kos). :-)

Másokban mit értékelsz leginkább, illetve legkevésbé?

Az emberekben, azt hiszem, pozitívan értékelem az őszinteséget, ha megmondják, amit gondolnak. Viszont a valaki háta mögött mondott véleményt nem nagyon díjazom. Szintén legkevésbé értékelem az irigységet. Azt valahogy nem tudom elfogadni.

Említs 3 olyan szlovákiai magyar nőt, akit te a saját értékrended szerint nagyra tartasz!

Ez egy nagyon nehéz kérdés, mivel sok nő társam van, akit nagyra tartok, tisztelek. Az egész csapatot kiemelném, akik ebben a projektben részt vesznek. Mindegyikük külön-külön is egy fantasztikus személyiség, egyéniség. Štefkovič Patasi Ági például két gyerkőc mellett doktori képesítést szerzett, fantasztikus anyuka, feleség és ember. Pápay Annamária, aki külföldön is helyt állt, és megtalálta ott életútját. Duplán nehéz volt ez neki, mivel nem hazai, ismert környezetben sikerült. Horen, Horváth Renáta, aki az egész projekt kitalálója. Hamarosan fenekestül felfordul az eddigi megszokott élete, mivel nemsokára anyai örömök elé néz (ez időközben megtörtént, az interjú novemberben készült - a szerk. megj.). Ennek ellenére a kisbaba érkezése előtt még elvállalta ennek a projektnek a megvalósítását. És még folytathatnám a sort a további csapattagokkal.

Szerinted mit kéne szem előtt tartania más nőknek ahhoz, hogy ilyen „elevenek” legyenek, mint te? :-)

Minden nőnek azt üzenném, ne féljenek, merjenek az álmaik után menni!

Küzdjenek a céljaikért, amit el szeretnének érni! És merjenek önmaguk lenni, ne kövessenek másokat, bátran mutassák meg a világnak saját egyéniségüket!

(SzT)