Videón, ahogy Danko konfliktusba keveredett egy férfivel a benzinkúton

camera

1

Videón, ahogy Danko konfliktusba keveredett egy férfivel a benzinkúton

Forrás: Facebook 

Megosztás

Amint arról beszámoltunk, Andrej Danko (SNS) múlt héten szerdán konfliktusba keveredett egy férfivel a magyarok által is lakott Pográny községben (Pohranice – Nyitrai járás), egy benzinkúton. Most megjelent egy videó az interneten, amely megörökítette a történteket.

A politikus Besztercebányáról tartott hazafelé, amikor az R1-es gyorsforgalmi úton megállt a községnél lévő benzinkúton. Ott konfliktusba került egy férfivel.

Az információk megoszlanak arról, hogy pontosan hogyan is történt az eset: az egyik forgatókönyv szerint az SNS elnöke odaszólt egy férfinek, hogy „mit bámulsz”, majd kiverte a kezéből a mobiltelefonját és néhány cukorkát. Maga a politikus viszont azt állítja, hogy vécére tartott, amikor egy ismeretlen személy hátulról beszólt neki, ő pedig állítása szerint megfordult és azt mondta neki, hogy nem szeretné, ha zaklatná őt.

Valamivel közelebb kerülhetünk a valósághoz annak a videónak köszönhetően, amit Juraj Šeliga, a Demokrati alelnöke osztott meg a közösségi oldalán. Ezen látni, ahogy Danko bemegy a benzinkútra, majd konfliktusba keveredik az ismeretlen férfivel. Az egész odáig fajul, hogy a politikus kiveri a férfi kezéből a holmikat, majd Danko testőre közbelépve szétválasztja őket.

„Ez lenne a helyzet megnyugtatása? A kormánykoalíció felszólítja az embereket, hogy nyugodjanak le. Egyetértek, kezdhetnék azzal, hogy lenyugtatják Andrej Dankót, aki mindössze néhány órával a miniszterelnök elleni merényletet követően minden ok nélkül kiverte egy ember kezéből a vásárolt holmikat. Kérek minden választópolgárt, a videóval kapcsolatban viszont főként a Smer, a Hlas és az SNS szimpatizánsait, hogy maguk is írják meg a képviselőiknek, hogy ne terjesszenek gyűlöletkeltő retorikát és haragot mindenki irányába a környezetükben, és ne támadják az átlagembereket. Talán magukra hallgatnak. Mind együtt akarunk itt élni és jól kijönni egymással, még ha bizonyos dolgokban más is a véleményünk” – mondta a megosztott videóban Šeliga.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program