Közel félév telt el, de nem tudni, ki lövöldözött kamaszokra a dunaszerdahelyi lakótelepen

camera

1

Közel félév telt el, de nem tudni, ki lövöldözött kamaszokra a dunaszerdahelyi lakótelepen

Fotó: a szerző, ill. a család felvétele 

Megosztás

Tavaly szeptember végén vélhetően egy légpisztolyból származó lövedék fúródott egy kamasz fejébe a Rózsaligetben, azóta sincs meg a tettes.

Szeptember végén, a Csallóközi Vásár egyik napján történt a hátborzongató eset a Rózsaligetben, mely során egy 15 éves kamaszt valamilyen légpisztollyal fejbe lőttek – írtuk korábban.

  • Este fél kilenc körül a fiatal Norbert és barátai a piactér mögötti betonelemeknél beszélgettek, amikor egyszer csak hallottak egy csattanást/lövést, néhány pillanattal később pedig észrevették, hogy a srác feje a fejtető és a halánték között erősen vérzik. A kórházban ellátták a sérülését, és megpróbálták kiszedni a golyót, ami a bőrt felsértve beágyazódott a szövetek közé.
  • A fiú édesanyja, Mária mesélte portálunknak, hogy a fiút aznap éjszaka megműtötték a sebészeten, másnap viszont már haza is mehettek. Mária beszámolt arról is, hogy az eset után próbált feljelentést tenni, de elsőre az ügyeletes rendőr csaknem lebeszélte erről. A rendőr felettesének közbenjárására viszont végül megszületett a feljelentés.
  • A lövést a fiatalok szerint nagy valószínűséggel a piac mögötti egyik lakóház balkonjáról adhatták le. Hallottak is valakiről, aki gyakran beszél nyomdafestéket nem tűrő stílusban a piactér mögött tanyázó hajléktalanokról vagy épp drogosokról, akik gyakran hagynak ezen a félreeső helyen maguk után például tűket. Az említett férfi pedig mások elmondása szerint azt szokta rájuk mondani, hogy mind le kéne lőni.

Korábbi érdeklődésünkre decemberben már közölte a rendőrség, hogy megvizsgálták a sértett által megnevezett férfihez vezető szálat is, de a rendelkezésre álló információk alapján nem tudták meggyanúsítani.

Azóta tulajdonképpen fél év, az eset óta pedig közel 8 hónap telt el, a rendőrségnek viszont továbbra sincs gyanúsítottja – tudtuk meg Zlatica Antalová kerületi rendőrségi szóvivőtől.

“A rendőrség az utolsó műveleteket hajtja végre a határozat kiadása előtt. Megerősíthetem viszont, hogy a begyűjtött bizonyítékok, elvégzett kihallgatások és az eset körülményeinek vizsgálata alapján nem sikerült konkrét személyt meggyanúsítani” – szögezte le.

Egy héttel ezelőtt írtunk egy esetről, mely során Kisudvarnok határában, a Dunatőkés felé vezető kerékpárút mellett egy 32 éves férfi egy airsoft fegyvert fogva rémisztett meg egy nőt és az előtte haladó gyereket. Az ügyet nem minősítették bűncselekménynek, csupán szabálysértés keretén belül vizsgálják.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program