Tovább csökken az üzemanyag ára

camera

1

Tovább csökken az üzemanyag ára

Illusztrációs felvétel (Pixabay) 

Megosztás

Hetek óta egyre olcsóbbak az üzemanyagok. Ez a tendencia a következő időszakban sem változik. A benzin és a gázolaj ára is jelentősen csökkenni fog. Az elemző szerint ez meglepő fejlemény.

A múlt hét végén két centtel csökkent a benzin és a gázolaj ára. Ráadásul hamarosan újabb pozitív változás következik. A piacok adatai legalábbis ezt mutatják, informált a tvnoviny.sk portál.

„A következő két hétben az árak további 4 centtel csökkennek literenként. Ennek oka az olajárak és a nagykereskedelmi árrések csökkenése az egész európai piacon. A fejlemény meglepő, hiszen az OPEC-kartell termelési limitje továbbra is érvényben van, és a legfrissebb jelentések szerint az év végéig meg kell hosszabbítani” – mondta Boris Tomčiak elemző.

Az olajárakat már nem befolyásolja a közel-keleti konfliktus, Iránnak ugyanis nem áll szándékában elzárni a Hormuzi-szorost. Éppen ellenkezőleg, olajtermelésének és exportjának növelését tervezi.

Ha az előre jelzett áresés valóban megtörténik, akkor a benzin 60 eurós szint alá, a gázolaj pedig 50 euró alá süllyed. Az autósok január közepétől tankolhatnának a legolcsóbban.

Annak ellenére, hogy az árak most esnek, még mindig valamivel drágább az üzemanyag az előző évhez képest. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az autósoknak többet kell fizetniük nyáron a tankolásért az előző évhez képest.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program