Kisbabájuk mellett halt meg az autóban a felesége, az édesapának segítségre van szüksége

camera

2

Kisbabájuk mellett halt meg az autóban a felesége, az édesapának segítségre van szüksége

Rendőrségi felvételek 

Megosztás

Március végén történt egy tragikus kimenetelű baleset Nagyszombat és Ružindol község között. Egy 30 éves férfi BMW típusú autójával áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött a szemből érkező Nissannal. A BMW lerepült az útról és az oldalára borult.

Mint azt korábban megírtuk, a 30 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A másik járműben utazott a 35 éves nő egy másik nővel és egy kisbabával, őket a kiérkező mentősök vették gondjaikba.

A 35 éves nő a kórházba szállítást követően életét vesztette. Hogy bármelyik sofőr fogyasztott-e alkoholt, azt a vérvizsgálat során derülhetett ki, de erről egyelőre nem közöltek információt.

Az elhunyt nő özvegye ezt követően azt írta, nagyon hosszú életet kíván a BMW sofőrjének “annak tudatában, hogy feleslegesen elvette egy fiatal anyuka életét, nekem pedig a szerelmemet. Evka, hiányzol nekünk”.

Három kisfiukkal karácsony előtt költöztek be új házukba, melyre jelzáloghitelt vettek fel. Eva és Vladimír legkisebb fia csupán néhány hónapos, az apának emiatt ott kellett hagynia amunkahelyét és otthon maradni vele. Két másik fiuk egyike ovis, a másik alapiskolás. Keresztanyjuk attól tart – mint azt a Topky-nak elmondta, hogy elveszítik a tetőt a fejük fölül.

A család a donio.sk weboldalon indított gyűjtést a család számára, mivel a a gyermekgondozási segély nem elég számukra a jelzáloghitel fizetésére és három kisgyermek nevelésére, hiába segítenek a hozzátartozók, ahol tudnak. A gyűjtést április közepén indították, máig több mint 38 ezer euró gyűlt össze, miközben 50 ezer eurót határoztak meg célként. A keresztanya arra kéri az embereket, hogy aki teheti, segítsen továbbra is. A gyermekek édesanyját ez ugyan nem éleszti fel, de segít túlélni azt a helyzetet, amibe kerültek.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program