Újdonságot vezetnek be az üzletek fokozatosan, amihez kénytelenek leszünk hozzászokni

camera

1

Újdonságot vezetnek be az üzletek fokozatosan, amihez kénytelenek leszünk hozzászokni

Illusztráció (Fotó: TASR) 

Megosztás

Bizonyos üzletekben már találkozhattunk az önkiszolgáló pénztárgépeknél lévő kapukkal, amelyek csak a számlán lévő vonalkód leolvasását követően engednek bennünket ki az üzletből. Biztonsági intézkedésről van szó, amellyel a közeljövőben egyre több boltban találkozhatunk.

Az újítást a Kaufland, majd a Lidl is bevezette a legtöbb, önkiszolgáló pénztárgépekkel ellátott üzletében, most pedig a Billa készül hasonló lépésre – közölte a Markíza.

A Billa szóvivője, Marek Kravjar közölte, fokozatosan az összes olyan üzletükben elhelyezik a vonalkóddal működő kapukat, ahol önkiszolgáló pénztárgépek állnak a vásárlók rendelkezésére.

A Tescónál egyelőre csak fontolgatják ezt a lépést. Mária Zerzanová, a cég PR-menedzsere közölte, mérlegelik a lehetséges megoldásokat.

A megkeresett üzletláncok közül egyik sem fejtette ki, hogy miért van szükség az ilyen típusú kapukra, a Markíza szerint viszont biztonsági intézkedésről van szó, ugyanis megnőtt az önkiszolgáló pénztárakon keresztül elkövetett lopások száma.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program