Borzalmas baleset: egyáltalán nem fékezett a kamion, az előtte álló autót szó szerint összepréselte (VIDEÓ)

camera

1

Borzalmas baleset: egyáltalán nem fékezett a kamion, az előtte álló autót szó szerint összepréselte (VIDEÓ)

Forrás: Facebook 

Megosztás

Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek, miután múlt héten szombaton reggel két kamion és egy személyautó karambolozott a D1-es autópályán, Csehországban.

Az eset Bohumín városánál történt. A cseh rendőrség tájékoztatása szerint egy tankot szállító kamion egy történelmi kiállításra tartott, a sofőr pedig azért állt meg az autópálya szélén, mert le akart térni a katonai erődítményhez, ahol az esemény zajlott, csak meg kellett várnia, amíg felemelik a sorompót.

A novinky.cz információi szerint a tank tulajdonosa egy személyautóval haladt, majd a kamion mögött megállt járművével. A kocsit az 57 éves tulajdonos vezette, de rajta kívül 33 éves fia is az autóban volt.

Ekkor borzalmas dolog történt: a balesetet rögzítő térfigyelő kamera felvételén látni, ahogy messziről közeledik egy autókat szállító kamion, majd fékezés nélkül belehajt a személykocsiba, amit a másik kamionhoz présel.

Az eset során a tank tulajdonosa életét vesztette, míg fiát rendkívül súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az autókat szállító 54 éves kamionost gondatlanságból elkövetett emberöléssel, illetve gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsították meg. Tettéért akár hatéves szabadságvesztésre is ítélhetik. A sofőrnek vélhetően sejtése sem volt róla, hogy megálltak előtte az autók, ezért nem fékezhetett.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program