Rendkívül veszélyes az úszori kereszteződés, ahol a halálos baleset történt – hiába próbáltak oda körforgalmat kiharcolni

camera

1

Rendkívül veszélyes az úszori kereszteződés, ahol a halálos baleset történt – hiába próbáltak oda körforgalmat kiharcolni

Fotó: Rendőrség (Facebook) 

Megosztás

Szinte naponta történnek balesetek abban az úszori (Dunaszerdahelyi járás) kereszteződésben, ahol kedden egy motoros és egy teherkocsi karambolozott, előbbi pedig életét vesztette.

Az elsődleges információk szerint egy 45 éves motoros a főúton haladt, amikor a kereszteződésben eddig ismeretlen okból egy teherautó keresztezte az útját. A motoros nem tudta elkerülni az ütközést, és olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A teherkocsi sofőrjének szervezetében nem állapítottak meg alkoholt. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt indított büntetőeljárást.

Kapcsolódó cikk:

Soňa Franková, Úszor polgármestere a TV JOJ-jal közölte, hogy a kereszteződés, ahol a baleset történt, rendkívül veszélyes, szinte minden nap történik ott baleset. Mivel a kereszteződésen át vezet az irány az R7-es gyorsforgalmi útra, a csomópont rendkívül forgalmas, naponta több száz személy- és teherkocsi halad át rajta, ebből kifolyólag pedig gyakran fordulnak elő ott balesetek is.

A polgármester már többször próbált intézkedni a Nagyszombat Megyei Önkormányzatnál, hogy a biztonság növelése érdekében körforgalmat alakítsanak ki a kereszteződés helyén, vagy legalább szemaforokat helyezzenek ki, máig semmilyen megoldásban nem sikerült megegyezni.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program