Fico a Slavínon arról papolt, hogy nem szabad félvállról vennünk a háborút

camera

1

Fico a Slavínon arról papolt, hogy nem szabad félvállról vennünk a háborút

Fotó: TASR - Pavel Neubauer 

Megosztás

Robert Fico kormányfő a fasizmus felett aratott győzelem napja alkalmából a Slavínon tartott megemlékezésen arra hívta fel a figyelmet, hogy nem szabad félvállról vennünk a háborút.

A miniszterelnök a Slavínon mondott beszédében a béke és a szeretet közt vont párhuzamot. „Ha szeretetet akarunk kapni, akkor sokat kell belefektetnünk. Meg kell küzdenünk érte, ennek során pedig bizonyos szabályokat kell követnünk” – mondta.

Fico hangsúlyozta, a béke elérésében nem segít, ha félvállról vesszük a háborút. „Vegyük csak észre, milyen könnyedséggel beszélünk ma az Ukrajnában zajló háborúról” – emelte ki, miközben korábban maga is arról beszélt, hogy Kijevben normális kerékvágásban zajlik az élet, és nincs háború.

Fico nem hagyta ki a lehetőséget, hogy az Európai Uniót bírálja, amelyben csalódott, mert az nem tudott béketervvel előállni.

A miniszterelnök hangsúlyozta, Szlovákia továbbra is négyoldalú külpolitikát fog folytatni, mert “a világon nemcsak a Nyugat létezik, hanem van észak, dél és kelet is”.

Beszédében hangsúlyozta, a fasizmus legyőzését elsősorban a Szovjetunió csapatainak köszönhetjük.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program