Európa-liga: Kényelmes helyzetben a Leverkusen, kiélezett csata várható Bergamóban

camera

1

Európa-liga: Kényelmes helyzetben a Leverkusen, kiélezett csata várható Bergamóban

Fotó: TASR/AP 

Megosztás

A szezonban veretlen Bayer Leverkusen kényelmes, kétgólos előnyből várja a csütörtöki hazai visszavágót az AS Roma ellen, a másik ágon viszont még teljesen nyílt a továbbjutás kérdése a második meccs előtt az Atalanta és az Olympique Marseille között a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében.

A Leverkusen megállíthatatlan az idényben, a Bundesligát már egy hónapja megnyerte, a Német Kupában is döntős, és a tavalyi El-finalista Roma sem tudta feltartóztatni annak ellenére, hogy házigazdaként lépett pályára az olasz fővárosban. Danielle De Rossi csapata mindössze fél órán át volt egyenrangú ellenfele a németeknek, akik egy nagy védelmi hiba után szereztek vezetést, és onnan szinte a lefújásig fölényben játszottak.

Xabi Alonso tanítványai a múlt heti siker után a bajnokságban sem lassítottak, és 5-1-re kiütötték az Eintracht Frankfurtot, ezzel szezonbeli 48. meccsükön sem kaptak ki. Nehéz elképzelni, hogy ez a széria éppen csütörtökön szakad meg, azt pedig még inkább, hogy mindjárt két góllal veszítsenek a rendes játékidőben, amire a Romának a hosszabbításhoz szüksége lenne.

Az Atalanta és az Olympique Marseille párharcában még semmi sem dőlt el, mivel a franciaországi “odavágón” 1-1-re végeztek a felek. Az esélyek már a hazai pálya előnye miatt is inkább az Atalanta sikerét ígérik, ugyanakkor a délfrancia együttes múlt csütörtökön egyenrangú ellenfele volt a bergamóiaknak. Ráadásul amíg az Atalanta hétfőn még bajnoki meccset játszott – és nyert – , addig a franciák a hétvégén pihenhettek, és rákészülhettek a visszavágóra.

A Marseille-nek már csak azért is fontos a csütörtöki mérkőzés, mert a francia bajnokságban kevés esélye maradt arra, hogy kivívja a nemzetközi szereplés lehetőségét, mivel a Ligue 1-ben csupán a kilencedik helyen tanyázik. Az Atalantának nincs ilyen gondja, ugyanis jelenleg az ötödik, Bajnokok Ligáját érő pozícióban áll a Serie A-ban, ráadásul az Olasz Kupa döntőjében is érdekelt.

Európa-liga, elődöntő, visszavágók:

csütörtök:
Atalanta (olasz-Olympique Marseille (francia) 21.00 (az első mérkőzésen: 1-1)
Bayer Leverkusen (német)-AS Roma (olasz) 21.00 (2-0)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program