Egyszerű dolog, ami zavarhatja a WiFi-jelet: Ilyen tárgy közelébe sose rakjuk a routert

  • Bulvár
camera

1

Egyszerű dolog, ami zavarhatja a WiFi-jelet: Ilyen tárgy közelébe sose rakjuk a routert

-illusztráció- (Fotó: Pixabay) 

Megosztás

Bizarr összeesküvés-elméletnek tűnhet, egy tükör okolható az internetkapcsolati problémákért. A Virgin Media O2 telco szerint ez valójában olyan dolog, ami tényleg zavarhatja a Wi-Fi routert. Azonban nagy fali tükrökről beszélünk, nem kis zsebtükrökről. Ennek az az oka, hogy vékony fémrétegből készülnek.

Ha a routert bárhol egy nagy fali tükör közelében rakja, az esetleges problémák elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy legalább egy méter távolságra legyen tőle a műszer – írja a Topky.

Amint azt a távközlési cég felmérése kimutatta, a Wi-Fi router elhelyezése valóban változatos. A cég 2000 felnőttet kérdezett meg, tudják-e, hol helyezzék el a Wi-Fi routerüket. A válaszadók 41 százaléka vallotta be, hogy a tévé mellett vagy akár mögötte is tartja, 12 százalékuk a földön hagyta, 6 százaléka pedig az ágy alá tette. A válaszadók 45 százaléka pedig egyetértett azzal, hogy átrendezné otthonát a Wi-Fi jel erősítése érdekében.

Gareth Lister, a Virgin Media O2 csatlakozási igazgatója a The Sunnak elmondta, hogy a legjobb, ha a Wi-Fi routert olyan helyre tesszük, ahol a legerősebb jelre van szükségünk.

“Ne tegyük ki a rouert közvetlen napfénynek sem” – mondta.

Ez azt jelenti, hogy semmilyen körülmények között ne helyezze a routert például ablakpárkányra, mert fennáll a túlmelegedés veszélye.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program