Danko Szvatopluk vesszeje lenne Ficóval és Pellegrinivel együtt

camera

1

Danko Szvatopluk vesszeje lenne Ficóval és Pellegrinivel együtt

Fotó: TASR 

Megosztás

Az SNS ragaszkodik ahhoz, hogy Štefan Harabint jelöljék a Bírói Tanács elnökévé – jelentette ki Andrej Danko, aki a morva múltból merítene erőt.

A koalíciós SNS elnöke az egyik hétvégi vitaműsorban elmondta, hogy ha ő lesz a parlament elnöke, a koalíciós pártok vezetőivel  – Robert Ficóval és Peter Pellegrinivel –  együtt olyanok lennének, mint Szvatopluk vesszői.

Itt Danko arra utalt, hogy a 9. században élt morva fejedelem  arra figyelmeztette fiait, egyetértésben éljenek tovább és a három vesszőről szóló példázatával arra buzdította őket, hogy fogjanak össze, mert úgy erősebbek.

Hogy ezt az SNS vezetője hogyan is gondolná, el is árulta azzal a megjegyzésével, hogy “gondoskodnánk arról, hogy Pellegrini tíz évig, Fico pedig nyolc évig miniszterelnök legyen”.

A Hlas viszont nem tud azonosulni Štefan Harabin esetleges bírói tanácsi jelöltségével – jelezte Samuel Migaľ, a koalíciós párt képviselője, aki arra is emlékeztetett, hogy a házelnöki tisztség nekik jár. A smeres Richard Glück szerint bár Harabin éppen olyan szakmai tekintélynek számít, mint a most visszahívott Ján Mazák, de mégse lenne szerencsés, ha megpályázná a posztot, mert politikai múltja van.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program