Területi focikalauz: Bevehetetlen erődként funkcionál  a nyékvárkonyi focipálya és a királyfiakarcsai Gödör Aréna

camera

1

Területi focikalauz: Bevehetetlen erődként funkcionál  a nyékvárkonyi focipálya és a királyfiakarcsai Gödör Aréna

Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele 

Megosztás

Egy hét leforgása alatt harmadszor zajlik bajnoki mérkőzés a VII. (AG Sport) ligában. A szerdai fordulóban mindkét bajnokjelölt győzött, így tovább folytatódik a két pont előnnyel listavezető gelleiek és a trónkövetelő illésházaiak távpárharca.

A gelleiek hazai környezetben, az illésházaiak pedig vendégként  igyekeznek gyarapítani gyűjteményüket.  A felső-csallóközieket a hazai környezetben ebben a bajnoki idényben még veretlen nyékvárkonyiak  szeretnék két vállra fektetni. A kisudvarnokiak hét nyeretlen bajnoki után legutóbb az alistáliak vendégeként diadalmaskodtak, sikerükön felbuzdulva vasárnap a sereghajtó ekecs-apácaszakállasiak elleni bajnokin is győzelemre hajtanak.  Vasárnap délelőtt kiderül, maradt-e még puskaporuk a szentmihályfaiaknak, akik legutóbb hetet vágtak a sereghajtónak. Tavaly augusztustól vendéglátóként nem hullajtottak el pontot a királyfiakarcsaiak, a nagypakaiak azonban zsákmányszerzés reményében lépnek pályára a Gödör Arénában. Hasonló elképzeléssel utaznak Szapra a csallóközkürtiek.

A VIII. ligában megtorpant, utóbbi két fellépésén gólképtelennek bizonyult, csupán egy pontot szerzett a mezőny medvei éllovasa, mely a békeiek elleni hazai mérkőzésen térhet vissza a győzelmek hullámhosszára. Tavasszal a tabella második lépcsőfokán tanyázó nagyszarvaiak sem villognak, a hodosiak elleni mérkőzésen azonban győzelemmel szeretnének kedveskedni szurkolóiknak. Megújhódtak a nagymagyariak, jó formájukból Izsapon is szeretnének hasznot húzni. Zsinórban öt győztes csata után a hatodikon, a Felbáron zajló megmérettetésen is a három pont begyűjtésére fókuszálnak a tejfaluiak.  

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.  

DUNASZERDAHELY, VII. AG SPORT LIGA, 25. forduló – szombat, 16.30: Nyékvárkony–Illésháza (Dohorák), Királyfiakarcsa–Nagypaka (Hepner), Gelle–Diósförgepatony (Czucz). Vasárnap, 10.30: Szentmihályfa–Baka (Ürögi), Csilizradvány–Vásárút (Klempa);  16.30: Pozsonyeperjes–Alistál (Szabó Ottó), Szap–Csallóközkürt (Hepner), Kisudvarnok–Ekecs – Apácaszakállas (Világi).

ONLINESTAVBA (VIII.) LIGA, 24. forduló – szombat, 16.30: Izsap–FK Nagymagyar (Virág), Csallóköztárnok–Diósförgepatony B/Felsőpatonyrét (Haver), Medve–Béke (Szabó Ottó). Vasárnap, 10.30: Nagyudvarnok–Sárrét/Vitény (Csicsay), Csiliznyárad–Csákány (Zirig); 16.30: Nagyszarva–Hodos (Bors), Felbár–Tejfalu (Csicsay), Csallóköznádasd–Felsőpatony (Vígh).

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program