Ismét elhalasztotta a parlament a Művészeti Alapról szóló szavazást

camera

1

Ismét elhalasztotta a parlament a Művészeti Alapról szóló szavazást

-illusztráció- (Fotó: TASR) 

Megosztás

Ismét elhalasztották a Művészeti Alapot (Fond na podporu umenia - FPU) érintő törvénymódosításról, szóló szavazást, május 9-én, csütörtökön 11 órakor szavaznak róla a képviselők. A parlament ugyanakkor úgy döntött, hogy pénteken (május 3.) nem lesz szavazás, 15 óráig tárgyalnak a képviselők. A következő szavazás május 7-én, kedden 11 órakor lesz.

A Művészeti Alapról szóló törvény módosítása kimondja, hogy az alap által folyósított támogatásokról ezentúl az igazgatótanács dönt, a szakértői bizottság véleményének figyelembe vételével, a bizottság a testület tanácsadó testülete lesz, de ennek véleménye nem lesz kötelező érvényű. A javaslatot az ellenzék és a szakma számos képviselője is bírálta – írja a TASR.

A képviselők emellett úgy határoztak, hogy az egészségügyi szolgáltatókról, az egészségügyi dolgozókról és az egészségügyben működő szakmai szervezetekről szóló törvény módosítását kedden 14 órakor második olvasatban tárgyalják. A tervezetről gyorsított eljárás keretében tárgyalnak. A napirendi pont megvitatása után az egészségügyi minisztérium két másik javaslata is napirendre kerül.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program