Korrupció a rendőrségen: az elméleti vizsga elvégzése nélkül osztogatták a jogosítványokat, hat rendőrt gyanúsítottak meg

camera

1

Korrupció a rendőrségen: az elméleti vizsga elvégzése nélkül osztogatták a jogosítványokat, hat rendőrt gyanúsítottak meg

Illusztráció (Fotó: TASR) 

Megosztás

Hónapok óta szolgálaton kívül van a homonnai rendőrség közlekedésrendészetén dolgozó rendőrök negyede, akiket korrupcióval és köztisztviselői hatalommal való visszaéléssel gyanúsítanak.

A TV JOJ információi szerint hat rendőrről van szó – ötöt közülük köztisztviselői hatalommal való visszaéléssel, egyet pedig korrupciós bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. A gyanú szerint több kérvényező úgy kapta meg a gépjárművezetői jogosultságot, hogy nem végezték el az elméleti vizsgát az autósiskolában. A belügyminisztérium Belső Ellenőrzési Hivatala (ÚIS) nem pontosítja, hogy hogyan követték el a bűncselekményeket, a nyomozás továbbra is folyamatban van.

Az érintett személyek ellen tizenegy hónapja indítottak eljárást, azóta szolgálaton kívül vannak. Ez azt jelenti, hogy nem járnak munkába, fizetésüknek csupán egy részét kapják meg, de mivel hivatalosan még mindig a rendőrség kötelékébe tartoznak, nem kereshetnek más munkát. A gyanúsítottak száma a részlegen dolgozók negyedének felel meg.

Egyikük bepróbálkozott a Főügyészségen a 363-as paragrafussal, de nem járt sikerrel, a kérelmét elutasították.

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program