Zsombor az óév utolsó, Radoslav pedig az új év első babája a dunaszerdahelyi kórházban

Január első napján nem született kisbaba a kórházban, a másodikon viszont már igen.

Zsombor az óév utolsó, Radoslav pedig az új év első babája a dunaszerdahelyi kórházban
Illusztráció - Cséfalvay Á. András (archívum)

Bianka Krejčíovától, a Svet zdravia szóvivőjétől megtudtuk, hogy január 2-án délelőtt 10.17-kor jött világra az első idei baba Dunaszerdahelyen.

Radoslav 3150 grammal, 50 centiméteresen született, édesanyjával, Barborával együtt jól vannak.

Lucia Pólyovától, a kórházhálózat másik munkatársától megtudtuk ugyanakkor azt is, ki volt a 2021-es óév utolsó babája Dunaszerdahelyen. Ő pedig nem más, mint az ekecsi szülők gyermekeként született kisfiú, Zsombor. 

Szilveszter napján egyébként két kisfiú született a Dunaszerdahelyen.

A nyékvárkonyi Rebeka gyermekeként Oliver még délelőtt, 11.25-kor császármetszéssel (3560 g / 53 cm), míg az ekecsi Zsuzsanna kisfiaként Zsombor délután 16.10-kor természetes szüléssel (2950 g / 49 cm) jött világra.

Egy évvel ezelőtt még január 1-jén megszületett az első újévi baba Dunaszerdahelyen. Egy dunaszerdahelyi család kislánya, Miriam koraszülöttként jött világra, 2100 grammal, 37 centiméteresen. 

2020-ban egy nyékvárkonyi család kisfia, Nikolas érkezett elsőként, míg 2019-ben Sofi, egy balonyi család kislánya két másodperccel éjfél után. 2018-ban csilizközi volt az első pici, a csilizpatasi Zalán. 2017-ben viszont csaknem két napot kellett várni az első újszülöttre, Natália január 2-án este látta meg a napvilágot.

Korábban:

 

Az új év 10. másodpercében született kislány megelőzött mindenkit Szlovákiában

 

Reggelig kellett várni az első újszülöttre Komáromban!

(SzT)