Weinstein feleségének divatcégét is lerántja a szexuális zaklatási botrány

Nem tart bemutatót a februári New York-i divathéten a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein feleségének női luxusruhákat tervező divatcége, a Marchesa, amely az elmúlt évtizedben sohasem mulasztotta el ezt az alkalmat új kollekciója felvonultatására.

Weinstein feleségének divatcégét is lerántja a szexuális zaklatási botrány
Georgia Chapman (Fotó: Time.com)

A zaklatási ügyek kipattanása után férjétől különvált Georgia Chapman és divattervező üzleti partnere, Karen Craig szerdán közleményben hozta nyilvánosságra, hogy távol maradnak a New York-i kifutótól, de keresnek egy másik alkalmat, amikor bemutathatják 2018-as őszi kollekciójukat.

Weintstein a legutóbbi időkig Hollywood egyik legbefolyásosabb filmmogulja volt. Felesége cége, a Marchesa kedvelt divatmárkája lett a hollywoodi színésznőknek és más hírességeknek. A csaknem két tucatnyi sztár, aki rendszeresen a brand ruháiban vonult fel a vörös szőnyegen, a botrány októberi kirobbanása óta nem nyilatkozott a Marchesával kapcsolatban. 

Ez alól csak Felicity Huffman és Jessica Chastain kivétel, akik elmondták, hogy Weinstein nyomást gyakorolt rájuk, hogy viseljék a brand ruháit.

Elemzők szerint a Weinstein-botrányba a Marchesa is belebukhat.

(MTI)