Vilmos és Harry lerótta tiszteletét a Diana emlékére kialakított emlékkertben

Vilmos és Harry herceg lerótta tiszteletét az édesanyjuk, Diana emlékére kialakított emlékkertben szerdán, a néhai hercegnő halála 20. évfordulójának előestéjén. 

Vilmos és Harry lerótta tiszteletét a Diana emlékére kialakított emlékkertben
Fotó: abcnews.go.com

A hercegek és Vilmos felesége, Katalin hercegnő találkozott Sean Harkinnal, Kensington-palota környezetében lévő ideiglenes kert tervezőjével. 

"A mai esemény alkalmat nyújt arra, hogy Vilmos és Harry herceg a nyilvánosság előtt lerója tiszteletét anyja és az általa elért dolgok előtt" - áll a palota közleményében. A közönség számára nyitott, Diana kedvenc virágaival - fehér rózsákkal, liliomokkal és kardvirágokkal - teleültetett White Garden a hagyományok szerint "békés és elmélkedésre alkalmas helyet kínál a látogatók számára.

Az eseményen megjelent több olyan jótékonysági szervezet képviselője is, amelyek Diana támogatását élvezték. Más hivatalos programot az évforduló alkalmából nem tervez a palota

A hercegek a szitáló esőben megtekintették a járókelők által a Kensington-palota előtt elhelyezett tengernyi virágot és gyertyákat is. Harry az egyik megemlékezőtől átvett egy csokor virágot és a többi közé helyezte. 

Diana, a "szívek királynője" 36 éves korában, 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy párizsi autóbalesetben, partnerével, Dodi al-Fayeddel együtt. Ekkor már elvált a brit trónörökös Károly hercegtől, akivel 1981-ben kötött házasságot.

(MTI)