Varga Lívia Dunaszerdahelyről az ország sminkbajnoka!

A közkedvelt dunaszerdahelyi sminkes most nyerte meg a szlovák sminkbajnokságot.

Varga Lívia Dunaszerdahelyről az ország sminkbajnoka!
Fotók: Varga Lívi

Az országos sminkbajnokságot a pénteki nap folyamán, az Interbeauty nevű kozmetikai nagyvásáron rendezték meg, mely a napokban zajlik a pozsonyi Inchebában. A felnőttek közt 34-en, a diákok kategóriájában pedig 21-en versenyeztek. Varga Lívia értelemszerűen az előbbiben mérettette meg magát.

"Még sosem indultam a szlovák bajnokságon, mindig volt bennem egy kicsi félsz. Nem éreztem eléggé felkészültnek magam, most viszont igen" - árulta el kérdésünkre a győzelme után.

A megadott téma meglehetősen vagány: a vamp nő.

Mi az a vamp? A vamp kérem szépen a vonzó, provokatív, de egyben akár hideg és számító hölgyemény, aki azonnal felkelti a figyelmet ott, ahová belép. Úgy kellett tulajdonképpen modellt, illetve sminket választani, hogy az a leginkább megfeleljen a rejtélyes, önbizalommal teli, ellenállhatatlan és szexi nőtípusnak. "Vampnak lenni nem póz, de életstílus" - áll a verseny weboldalán, ahol egyúttal Angelina Jolie-t és Marylin Monroe-t hozták fel példaként.

"Én inkább a hétköznapokban is viselhető irányzatához nyúltam a stílusnak. A zsűri elég tömören értékelt, mindegyikőjük elmondta, hogy tökéletes munka és tökéletes modellválasztás volt"

- mesélte Lívi. Hozzátette, nagyszerű érzés volt számára olyan személyektől pozitív visszajelzést kapni, akik valójában a példaképei. 

A zsűriben a szépészeti szakma kiemelkedő egyéniségei, sminkesek, fodrászok, stylistok  kaptak helyet, mint Sandra Baumgartner, Erika Grünwaldová, Natalija Erdeljan, Veronika Porubská, Boris Bordács és Zuzana Šutjaková.

Na és mi történt, amikor végre kiderült a lényeg?

"Az első gondolatom az volt, hogy én most tutira álmodom, de miután rápillantottam a barátnőim arcára, egyből tudtam, hogy igen, ezt megcsináltam! Hihetetlen érzés, teljesen még fel sem fogtam!"

- emlékezett vissza a röviddel ezelőtt történtekre.

Az első helyezés egyébként azt is jelenti, hogy Varga Lívia képviselheti Szlovákiát a nemzetközi sminkbajnokságon, melyre Düsseldorfban kerül sor.


Egy korábbi interjúnk Varga Lívivel:

Sikeres nők a Csallóközben: Varga Lívia, sminkes


(SzT)