Ursula Andress világhírű James Bond-bikinije akár félmillió dollárt is érhet

Ursula Andress svájci filmsztárnak az első James Bond-filmben viselt bikinije akár félmillió dollárért is elkelhet egy akción az előzetes becslés szerint.

Ursula Andress világhírű James Bond-bikinije akár félmillió dollárt is érhet
Fotó: UNITED ARTISTS AND DANJAQ, LLC /AP

Ugyan a 007-es ügynök rajongóinak tavaszig kell még várniuk az új epizódra, novemberben már licitálhatnak az előző részek néhány híres relikviájára.

Az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nóban viselte Ursula Andress azt az elefántcsont színű bikinit, amely akár félmillió dollárt is érhet egy licitálónak - közölte szerdán a Profiles in History aukciósház.

A Honey Rydert alakító színésznő volt az első Bond-lány. A filmben a tengerből sétált ki a partra, kezében kagylók, csípőjén széles öv tőrhüvellyel.

"Ezt tartják a világ leghíresebb bikinijének, egyben az egész Bond-világ egyik legemlékezetesebb jelenete volt. Általa vált a ruhadarab a hétköznapok részévé, és a Bond-lány jelenség is így indult"

- magyarázta Brian Chanes, az árverési ház beszerzései vezetője.

Andress először 2001-ben adta el a bikinit egy londoni aukción.

Licitálni lehet majd többek között Roger Moore monogrammos pizsamájára az Élni és halni hagyniból, valamint a Gyémántok az örökkévalóságnak című film gonosza, Ernst Blofeld jellegzetes szürke kabátjára is.

Az aukciót november 12-13-án online rendezik Los Angelesben.

(MTI)