Üdülést fizetett a vasút a házaspárnak, míg a vágányt javították

Szállodában „üdült” egy német pár, míg a vasút nagy zajártalommal járó vágányjavítást végzett otthonuk mellett egy-egy hétvégén, a költségeket a Német Államvasutak (DB) állta.

Üdülést fizetett a vasút a házaspárnak, míg a vágányt javították
Fotó: DPA

Heinz Dieter Kimpel és felesége egy hétvégét tölthetett szállodában az észak-rajna-vesztfáliai Grevenbroichban, és egy hétvégét a jóval távolibb, ám számos kikapcsolódási lehetőséget kínáló bajorországi Bad Kissingen fürdővárosban. A szállodai szobák éjszakánkénti 80 eurós költségét a Német Államvasutak (DB) állta. A házaspár elégedett azzal, ahogyan a vasúttársaság megkímélte őket a vágányjavítás éjszakai zajától.

Ha otthonukban maradtak volna, egész éjjel a pályamunkásokat az áthaladó vonatok veszélyére figyelmeztető sziréna hangját hallgathatták volna.

Az esettel kapcsolatban a DB szóvivője elmondta, hogy a vasút menti, zajártalommal sújtott lakosok közül távolról sem mindenki kap "olcsó üdülést", általában igyekeznek elkerülni az éjszakai munkavégzést vagy a minimálisra leszorítani a lármát, amivel a munka jár, olykor mobil zajvédő falat helyeznek ki.

Az ügy kiváltotta azoknak a Kaub am Rhein-i lakosoknak a tiltakozását, akik ugyancsak szenvedtek az éjszakai munka zajától, de nem kaptak semmiféle kárpótlást, mert a munkaterülettől távolabb laknak.

MTI