Tönkretették a fiatal galántai nő mellét és életét az orvosok

A ma 30 éves Nikoleta hét éve harcol azért, hogy visszakapja a pénzét az elfuserált plasztikai műtétekért.

Tönkretették a fiatal galántai nő mellét és életét az orvosok
Fotó: Nový Čas

A fiatal nő 2011-ben döntött úgy, hogy szilikonmelleket szeretne, és ehhez egy lévai magánklinikát,  Medikliniket választotta. A műtétért 2 ezer eurót fizetett, de új mellei leginkább fájdalmat okoztak neki.

"A bal mellem nagyon megdagadt, óriási fájdalmaim voltak. Azonnal tudtam, hogy valami nincs rendben" - árulta el a hölgy a Nový Čas-nak.

Visszatért a klinikára, ahol viszont először csak nyugtatgatták, hogy nincs semmi gond. A nőnek viszont ellilult a melle és a hátgerincében is rettenetes fájdalmat kezdett érezni. 

Egy orvos végül megállapította, hogy a szilikonbetét eldurranhatott és félresiklott.

2014-ben visszatért a lévai klinikára, ahol egy másik orvos elvégzett egy újabb műtétet rajta. "Megoperáltak, holott állapotos voltam, amiről akkor még nem tudtam. Az implantátumot végül nem is helyezték be emiatt" - mesélte. 

Ebből kifolyólag az egyik melle jóval kisebb volt, mint a másik, és ez így maradt évekig, közben egy fertőzést is elkapott. Elmondása szerint szörnyű kínokat élt át, elromlottak a fogai, a hátgerincével és a bőrével is problémák adódtak.

Később már egy másik helyen alávetette magát egy harmadik operációnak is, ahol a doktornő arról tájékoztatta, hogy korábban otthagyhattak a mellében valamilyen igelitdarabot.

Beperelte a lévai klinikát, 783 eurót követelt tőlük, ennyi volt a második operáció ára. A magánkórház igazgatója azonban ezt elutasítja, mivel szerinte a pénzt azokért a műveletekért fizette ki, amit elvégeztek rajta, nem pedig egy új implantátumért.

Mivel évek óta nem jutottak dűlőre, Nikoleta most módosított döntésén. "Nevetséges, hogy ennyi éven keresztül harcolni kell azért a pénzért. Ezért úgy döntöttem, az első operációért is visszakövetelem a pénzt, emellett kártérítést is kértek, amiért ennyi szenvedést okoztak" - fejtette ki.

(Nový Čas)