A teknősök miatt helyeztek át egy luxusesküvőt

A teknősök védelme érdekében nem ünnepelheti házasságkötését a ciprusi tengerparton egy gazdag orosz pár, pedig Christina Aguilera amerikai popsztárt is meghívták az esküvőre. Már az előkészületek is károsak voltak az éppen kikelő állatokra. 

A csütörtökön kezdődött háromnapos ünnepséget végül egy hotelben tartják meg. A teknősök "előnyt élveznek" - írta Twitter-oldalán Christina Aguilera.

Az állatvédők akkor kezdtek tiltakozni a tengerparti esküvő ellen, amikor munkagépekkel elkezdődött a strand átrendezése.

A Latchi nevű ciprusi falu tengerpartja a közönséges levesteknősök (Chelonia mydas) és az álcserepesteknősök (Caretta caretta) költési területe. A Natura 2000 európai program keretében a strand ezért védelem alatt áll. A tereprendezési munkálatok során az állatvédők fotókat készítettek, melyeken az éppen kikelt teknősök közvetlenül a gépek mellett láthatóak.

A tengerparti lakodalomra szóló engedély szerint a partszakaszon "semmit sem szabad megváltoztatni" - fejtette ki Páfosz régió prefektusa, Mary Lambrou.

"Amint láttuk, mit csinálnak, közbeléptünk, így az eseményt beltérben tartják meg" - fejtette ki.

A háromnapos mulatság sajtóértesülések szerint 8 millió euróba került.


MTI/para