Szívszaggató Sophie, a törött gerincű tacskó története, akit Csicsó és Füss között dobtak ki

Sophie-t egy arra járó hölgy találta meg Csicsó és Komáromfüss (Komáromi járás) között az út mentén. rendkívül rossz állapotban volt, el volt törve a gerince.

Szívszaggató Sophie, a törött gerincű tacskó története, akit Csicsó és Füss között dobtak ki

A hölgy értesítette az állatorvosokat és az OZ Buborék polgári társulást. Marcela Juríčková, a társulás képviselője a Nový Čas-szal közölte, sokkolta az ötéves tacskó látványa, csak úgy, mint az állatorvosokat.

"A testének az a része volt sérült, ahol a szíve, a főütőere vagy más létfontosságú szervei találhatóak. Nagyon erős rúgást vagy ütést kaphatott egy vasrúddal. Valaki minden bizonnyal itt dobta ki, mert ilyen állapotban ide nem jutott volna el" - figyelmeztetett.

Ez a súlyos sérülés a gerincvelőjét is érintette. Pozsonyba vitték, ahol törött csigolyákkal vették fel egy állatorvosi klinikára. Műtétje során a 9. és a 12. csigolyáig tulajdonképpen lemezeket helyeztek be, melyek egybetartják a gerincoszlopot.

A klinika egyik munkatársa, Petra elmondta, hogy ezt állandóan viselheti, nem gátolja a mozgásában.

A szörnyű kezdeti diagnózis ellenére Sophie állapota javulásnak indult, és ha sikeres lesz a rehabilitáció, újra járhat. Eleinte még állni sem bírt, ma viszont némi segítséggel már meg tud tenni néhány lépést.

Marcela kifejtette, hogy megvannak a reflexei, a rehabilitáció viszont költséges, éppen ezért olyan embereket keresnek, akik ehhez hozzá tudnak járulni.

"A hátgerincét megoperálták és már nincsenek fájdalmai. Most antibiotikumot szed a gerincvelő- és az agyműködése helyreállítására" - jegyezte meg.

Sophie felépüléséhez az alábbi számlaszámon lehet hozzájárulni: OZ Buborék: SK73 1100 0000 0029 4605 3217. Jelige: SOPHIE

(Čas.sk)