Szíriából menekült séf fog főzni a VIP-vendégekre a neves filmfesztivál nyitófogadásán

Egy Szíriából menekült séf fogja készíteni az ételeket a VIP-vendégek számára a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nyitófogadásán.

Szíriából menekült séf fog főzni a VIP-vendégekre a neves filmfesztivál nyitófogadásán
Fotó. Google Plus

A 30 éves Malakeh Jazmati, aki férjével közösen egy vendéglátóipari vállalkozást működtet a német fővárosban, több mint 400 főre fog főzni a február 15-én kezdődő mustra nyitófogadásán.

"Amikor elmentem és megláttam, hogy nem akármilyen filmfesztiválról van szó, hanem a Berlinaléról, szárnyaltam a boldogságtól" - idézte fel Jazmati a pillanatot, amikor megtudta, hogy őt választották ki a feladatra. "Olyan ez, mint, amikor minden álmod teljesül" - tette hozzá.

Jazmati a fesztivál séfje, Martin Scharff irányítása alatt és a libanoni-amerikai szakáccsal, Barbara Massaaddal együttműködve fog dolgozni. Menüjében aleppói töltött padlizsán és tamarindszósszal, valamint gránátalmás melasszal fűszerezett damaszkuszi "szíriai tészta" is szerepel.

"Az emberek azt gondolják az ételeinkről, hogy csak falafelünk és hummuszunk van, de most meglátják, hogy milyen széles a gasztronómiai palettánk" - mondta Jazmati.

A cannes-i és a velencei filmmustra mellett a világ egyik legjelentősebb filmfesztiválját, a Berlinalét idén február 15. és 25. között rendezik meg. A 68. mustra Wes Anderson Kutyák szigete című animációs filmjének világpremierjével indul.

A Közel-Keletről és Afrikából Európába áramló több mint egymillió menekült - köztük Jazmati - érkezése nyomán a fesztivál a menekültek és a migráció ügyének szentelte 2016-os programját.

(MTI)