Szeretné visszakapni kisfiát az édesanya, aki a babamentő fészekben hagyta őt!

Jelentkezett egy hölgy, aki állítása szerint annak a kisbabának az édesanyja, akit a kassai egyetemi kórház babamentő inkubátorában hagytak. Szeretné őt visszakapni.

Szeretné visszakapni kisfiát az édesanya, aki a babamentő fészekben hagyta őt!
Fotó: Korzár

Egészséges kisfiút találtak a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház alkalmazottai a kórháznál lévő babamentő inkubátorban - írtuk korábban. Az eset szerdán délben történt, néhány perccel később már a kórház ápolói vették gondozásba a kisfiút. A gyerek súlya 2360 gramm, hossza 45 centiméter volt.

Szombaton ugyanakkor a Joj TV információi szerint jelentkezett az állítólagos édesanyja, aki elmondta, hogy a kisfiút, akit Dominiknak nevezett, születése után megetette és felöltöztette, mivel pedig a tőketerebesi kórházban nem volt babamentő inkubátor, ezért felszállt egy buszra, és elvitte Kassára.

"Arra gondoltam, hogy majd beletörődöm, de nem így van, egyre csak rosszabb és rosszabb, állandóan rá gondolok, már aludni sem tudok. Szeretném őt visszakapni" - árulta el a televíziónak.

Az anyuka egy nappal korábban, pénteken jelentkezett a Košice:dnes portálnál. Szavai szerint már van egy egy- és egy kétéves kisfia, és úgy gondolta, a harmadikkal már nem bír el.

Mivel lemondott a gyermekéről, jogi szempontból a kórháztól nem kaphatja vissza a kisfiút az édesanyja, a kicsi ugyanis pillanatnyilag állami gondozásban van. A kassai kórház újszülött osztályának főorvosa, Iveta Kostelníková közölte, hogy a gyermek szülei a szociális ügyi hivatalon keresztül intézkedhetnek.

Jana Lukáčová, munkaügyi központ szóvivője szerint mindenekelőtt arra van szükség, hogy a hölgy igazolja, valóban ő a kicsi édesanyaj, majd bíróság döntheti el, hogy pszichikailag és szociális szempontból alkalmas-e a gyermek gondozására.

(Noviny.sk)