Szentelt vízzel fröcskölte le barátnője fenekét egy cseh férfi Balin, szertartáson kértek bocsánatot - VIDEÓ!

Rituális megtisztulószertartáson kért bocsánatot egy fiatal cseh turistapár Indonéziában egy bali templomban azért, mert tiszteletlen viselkedésükkel megsértették a helyi hagyományokat.

Szentelt vízzel fröcskölte le barátnője fenekét egy cseh férfi Balin, szertartáson kértek bocsánatot - VIDEÓ!
Fotó: AFP/Sonny Tumbelaka

Sabina Doležalova és barátja, Zdenek Slouka a héten váltott ki nagy felháborodást Indonéziában, miután egy olyan videót töltöttek fel a közösségi médiára, amelyen az látszik, hogy egy bali szent helyen a nő felhúzza a szoknyáját, barátja pedig szentelt vízzel fröcsköli le a hátsóját.

A zömmel hinduk lakta Balin, ahová évente több millió turista látogat el gyönyörű pálmafás tengerpartja, színes éjszaki élete és ősi templomai miatt, nagy felháborodást váltott ki az Instagramra posztolt videó.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A szigeten korábban is számos hasonló eset borzolta a kedélyeket, a helyi vezetők ígéretet tettek rá, hogy határozottan fellépnek a hagyományokat nem tisztelő látogatókkal szemben.

A cseh pár csütörtökön tisztítószertartáson kért bocsánatot viselkedéséért. A rituálét Ubudban, a sziget kulturális központjában, egy majommenhelyen lévő templomnál végezték el. A cseh turisták tradicionális ruhába öltözve kortyoltak a szent vízből, miközben egy hindu pap a szertartást elvégezte.

„Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptunk a hely megtisztítására, és szeretnék köszönetet mondani minden bali embernek, amiért ilyen kedvesek voltak velünk”

- mondta el Slouka a szertartás után.

Doležalova hozzátette: „nagyon sajnáljuk, és reméljük, hogy senki sem követ el ilyesmit többé”.

A cseh párnak 85 ezer követője van az Instagramon, amelyen testedzésükről és utazásaikról posztolnak.

Arya Wedakarna bali szenátor hangsúlyozta, hogy a cseh pár „hibázott, amikor meggyalázta a szigetet”, és mindenkinek, aki ilyet tesz, részt kell vennie egy megtisztító szertartáson. Wayan Koster, Bali kormányzója pedig kijelentette, hogy keményen fellépnek a tiszteletlenül viselkedőkkel szemben.

Korábban számos turistát bíráltak meg, amiért bali templomait nem elfogadható öltözékben keresték fel. A héten pedig egy ausztrál turistát vettek őrizetbe, aki részegen randalírozott, megrúgott egy motorost, berontott egy lakásba, és bántalmazta a tulajdonosát. Egy indiai családot lopás miatt utasítottak ki, júliusban pedig egy orosz turistát ítéltek egy évi börtönre, aki egy elkábított orangutánkölyköt próbált kicsempészni a szigetről.

MTI