Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Senki sem licitált Ursula Andress világhírű James Bond-bikinijére (FOTÓ)

Nem talált új gazdára Ursula Andress svájci filmsztárnak az első James Bond-filmben viselt bikinije egy csütörtöki online aukción Los Angelesben.

A hollywoodi emléktárgyakat felvonultató kétnapos aukció egyik legizgalmasabb tételeként beharangozott elefántcsontszínű bikini kikiáltási ára 300 ezer dollár volt, ám a szakértők előzetesen úgy becsülték, hogy akár félmillió dollárt is megérhet egy licitálónak.

Ursula Andress az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nóban viselte a legendás kétrészes fürdőruhát, amely egycsapásra kora szexszimbólumává tette a színésznőt.

Fotó: theworldnews.net

A Honey Rydert alakító színésznő volt az első Bond-lány. A filmben a tengerből sétált ki a partra, kezében kagylók, csípőjén széles öv tőrhüvellyel

A németországi Bad Rappenauban működő BikiniArtMuseum tulajdonosa, Alexander Ruscheinsky is érdeklődött a bikini iránt, ám végül úgy döntött, hogy nem licitál.

"Azt mondtuk magunknak: soha ne legyél első licitáló"

- mondta Ruscheinsky, aki szerint könnyen lehet, hogy a bikini idővel alacsonyabb kikiáltási áron bukkan fel egy másik aukción.

A múzeumtulajdonos végül egy Liz Taylor által 1957-ben viselt fürdőruhát vásárolt meg négyezer dollárért.

A csaknem ezer filmtörténeti relikviát felvonultató online aukció pénteken folytatódott.

(MTI)