Saját férjére allergiás a nő, maszk nélkül meg sem ölelheti

Férjétől elválasztva kell élnie egy minnesotai nőnek, ez bizonyul az egyetlen biztonságos megoldásnak. Johanna és Scott Watkins orvosról orvosra járva próbálta meg kideríteni, mi okozza a nő borzalmas tüneteit férje jelenlétében - írja a 24.hu a Foxnews nyomán.

„Olyan érzés, mintha a testem háborút vívna önmagával, a torkom összeszorul, mint amikor Darth Vader az erővel fojtogatja áldozatait”

– nyilatkozta Johanna.

Végül kiderült, Johanna hízósejt-aktivációs szindrómában szenved. A test hízósejtjeinek feladata lenne, hogy a vegyi anyagokat a megfelelő időben engedje ki, azért, hogy szabályozza az immunrendszer reakcióit, Johanna teste azonban a rossz időben teszi ezt a rossz helyen, ezért reagál rosszul férje jelenlétére.

Dr. Lawrence Afrin szerint nem egyszerű az ilyen betegséget kezelni, ugyanis ez a szindróma több helyen okozhat gyulladást a szervezetben.

Míg a legtöbb páciens pozitívan reagál a megfelelő gyógyszeres kezelésre, Johanna esete annyira kivételes, hogy állapotát nem sikerült javítani. A betegsége miatt el kellett költözniük egy helyi párhoz, akik négy gyerekükkel együtt befogadták és segítik őket. A felső szinten légmentesen zárható szobát építettek ki, hogy ott nyugodtan tudja napi dolgait intézni, ha mégis egymás közelébe kell menniük, a férfinek orvosi maszkot kell felvennie.

„Nem tudok hozzá közel menni, nem ölelhetem meg”

-panaszkodott a férfi, aki a betegség ellenére is úgy döntött, továbbra is a feleségével marad.

24.hu