Hatalmas felháborodást keltett a barátnője fiát szoptató nő

Óriási felháborodást váltott ki az az édesanya, aki a közösségi hállón közzétett egy fotót, melyen saját és barátnője fiát szoptatja. A nő barátnője azonban hálás Jessicának, hogy gondját viseli fiának, amíg ő dolgozik.

Hatalmas felháborodást keltett a barátnője fiát szoptató nő

Az ominózus képet a pennsylvaniai Jessica Anne Colletti tette közzé, melyen saját, 16 hónapos fiát, és barátnője, 18 hónapos fiát egyszerre szoptatja. A 26 éves nő fotója megosztotta a közösségi háló hozzászólóit.

„Én vigyázok a fiára, amíg ő dolgozik, és már egy éve így szoptatom őket. A fiúk között nagy a szeretet, különös kapocs ez hármunk között” – írta Jessica.

Jessica barátnője fiát, Mateót öt hónapos kora óta szoptatja, és elmondása szerint barátnőjének nem volt kifogása az ötlet ellen. „Ő is szoptatta fiát, de nem volt ideje arra, hogy anyatejet pumpáljon. Egyidejűleg én is szoptattam a fiamat, így jött a dolog, hogy Mateót is tápláljam“ – mondta Jessica a Daily Mailnek.

A 26 éves anyuka szerint barátnője 100 százalékig elégedett vele. „A barátnőm és a fia itt él nálam és a férjemnél. Mindent tud rólam, és megbízik bennem. Tudja, hogy semmi mást nem akarok, csak a legjobbat a fiúknak, és ezért támogat a két fiú szoptatásában“ – mondta Jessica.

Jessica és barátnője, Charlie Interrante egy fotózáson ismerkedett meg, melyen fiatal anyukákat kaptak lencsevégre. Egy hónapja pedig az egyedülálló, 25 éves Charlie odaköltözött Jessicához és férjéhez. Charlie szerint egy családot alkotnak, amíg együtt fognak élni.


Charlie fiával, Mateóval

Mivel Charlie továbbra is képes szoptatni, miután hazamegy a munkából, átveszi a szoptatást barátnőjétől, és tovább táplálja mindkét fiút. „Ő a legjobb anya, akit valaha is ismertem. Nem bízok meg sok emberben a fiammal kapcsolatban“ – mondta Charlie.

Jessica a negatív kommentekre úgy reagált, hogy a kritikusok félretájékozottak, valamint helytelenül ítélik meg a szoptatás természetes és gyönyörű aktusát. A megosztott kép alá egyformán érkeztek pozitív, illetve kevésbé támogató hozzászólások:

-   Évekkel ezelőtt az ilyen anyák sok életet megmentettek.

-   Sajnálom, de ez egy kicsit furcsa.

-   Biztos vagyok benne, hogy szerinte (Charlie) ez így nincs rendben.

A 26 éves anya elmondása szerint örül, hogy sokan pártolják a szoptatását, de nem okoztak meglepetést a negatív hozzászólók sem.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint ez a fajta szoptatás a második legjobb megoldás az anyatej lefejése után, ha a közvetlen szoptatás nem lehetséges.

Mikor Jessicát megkérdezték, hogy meddig szeretné szoptatni a fiúkat, így válaszolt: „Egészséges a csecsemő szoptatás, és egészséges egész addig csinálni, míg a gyerek önállóvá nem válik. Ez normális az egészséges nőknél, hogy szoptassák mások gyermekét, mikor az anya nincs jelen.“

Nem ez az első ilyen eset, amely napvilágra került. 2009-ben Salma Hayek színésznő Sierra Leoneba látogatott, mely során keblére vett egy újszülöttet, mivel anyjának nem volt anyateje. 

dailymail/para