Matovičék kijelentették, kivel biztosan nem működnek együtt az önkormányzati választásokon

camera

1

Matovičék kijelentették, kivel biztosan nem működnek együtt az önkormányzati választásokon

Igor Matovič pénzügyminiszter (Fotó: TASR) 

Megosztás

Az OĽaNO mozgalom kizárta az együttműködést az önkormányzati választásokon a Smer-SD-vel, az ĽSNS-szel, a parlamenten kívüli Hlas-SD-vel, a Republikával és „más korrupt vagy szélsőséges politikai csoportosulásokkal”. Meg akarja tartani posztján Erika Jurinovát Zsolna megye elnökeként és Jozef Viskupičot, Nagyszombat megye elnökét.

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke, miniszterelnök-helyettes a TASR-nek adott interjúban azt is elmondta, hogy támogatni fogják Peter Bročka újbóli jelölését Nagyszombat polgármesteri posztjára.

„Nem csupán a nagyszombati és a zsolnai megyeelnöki poszt megvédésében vagyunk érdekeltek, más régiókban is rátermett jelölteket akarunk állítani. A polgármesterjelöltek állításán is aktívan dolgozni fogjuk " – mondta Peter Dojčan, a mozgalom médiaszakembere.

Az OĽaNO tájékoztatása szerint az önkormányzati választások kapcsán még folyamatban vannak az egyeztetések a partnerekkel, ezért korai lenne ezekről tájékoztatni. Matovič közölte, a szövetségek kialakításán nem ő, hanem a mozgalomban más tagjai dolgoznak. Elképzelhetőnek tartja, hogy Bročkát támogassa. „Szerintem Peter Bročka jó polgármester, és ha valaki meg nem győz arról, hogy ő jobb lenne nála, úgy gondolom, helyénvaló őt támogatni" – mondta a TASR-nek.

2022-ben először tartják egyszerre az önkormányzati és a megyei választásokat. A szavazópolgárok ugyanazon a napon választhatnak polgármestert és megyeelnököt, valamint önkormányzati és megyei képviselőket.


TASR

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program