A liftben élte túl a panelházi robbanást egy 45 éves férfi!

Megosztás

Marek Majoroš az eperjesi panelházban lakik, amelyben pénteken gázrobbanás történt. Röviddel azután, hogy beszállt a panelház liftjébe a 9-iken, jött a robbanás.

A Nový Čas-nak számolt be a történtekről. A 45 éves férfi kifejtette, hogy dél körül hazament kikapcsolni a gázt a lakásában a panel körül végzett munkálatok miatt.

"A munkások azt mondták, hogy reggel átvágták a gázvezetéket, de kihívták a gázműveket és mindent ellenőrzésük alatt tartanak. Preventív célból viszont el akartam zárni a gázt a lakásban" – mesélte.

Hallotta másoktól, hogy érzik a gázt, de neki nem tűnt ez gyanúsnak. Kifejtette, hogy bement a lakásába, elzárta a gázt.

"Csak három percet voltam otthon, aztán újból a lifthez mentem. Bezáródott a liftajtó, egy picit megmozdult a felvonó és akkor jött a robaj" – fogalmazott.

Ezután kialudtak a fények, csípős füst terjengett mindenhol. Szerencséjére a robbanás nem tett olyan kárt a felvonót tartó acélhuzalokban, hogy az lezuhant volna. Épp ellenkezőleg, a robbanás olyan erejű volt, hogy a liftajtót is kifeszítette. Marek így jutott ki a folyosóra, ahol érezte a forróságot és a hatalmas füstöt.

Elmondta, nem tudja, mennyi idő telhetett el, mire jött a segítség, de szerinte eltartott egy órát is, mire kijutott. Kórházba szállították, mert megsérült a nyaki gerince és az egyik keze. "Odalett a lakásunk, most a feleségem szüleinél lakunk Eperjesen. Csak lassan döbbenünk rá, hogy mi vár ránk, mert mindent kezdhetünk elölről. Örülünk viszont annak, hogy élünk. Olyan szerencsém volt, ami másnak nem adatott meg" – húzta alá.

(Nový Čas)

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program