Ezen a földdarabon törvényesen lehet gyilkolni

camera

1

Ezen a földdarabon törvényesen lehet gyilkolni

yellowstone 

Megosztás

A Yellowstone Nemzeti Parkban létezik egy kb. 130 km2-es terület, ahol nem bünteti a jog a gyilkosságot. A Yellowstone Nemzeti Park három állam határán fekszik. A legnagyobb része Wyomingban van, de 9 százaléka átlóg Montanába (kb. 673 km2) és Idahóba (kb. kb. 130 km2) - írja a Blikk a 444.hu nyomán.

Brian Kalt, a Michigan Állami Egyetem jogászprofesszora 2005-ben A tökéletes bűntény címmel írt egy cikket, arról, hogy a Yellowstone Nemzeti Park idahói részén van egy senki földje, ahol az ember súlyos bűncselekményt követhet el, amit meg is úszhat.

Ha valaki a Yellowstone Nemzeti Park idahói részén öl meg valakit, nem lehetne felállítani egy esküdtszéket, aminek a tagjai Idahóban élnek, de a wyomingi körzethez tartoznak, mert ez alapján a parknak azon a 130 km2-es részen kellene élniük.

Brian Kalt szerint a megoldás az lehetne, hogy a Kongresszus három különböző körzetre osztja a nemzeti parkot, mindegyik állam a saját területén tartaná be a törvényt, és így senki sem úszhatna meg egy gyilkosságot. Azonban Kalt 11 éve nyilvánosságra került írása óta nem történt semmilyen változtatás az ügyben.

Blikk

Ministerstvo Kultúry Slovenskej RepublikyKult MINOREU Fond Regionálneho RozvojaIntegrovaný regionálny operačný program