„A nőci, ha eleven” – jótékonysági fotókiállítás Dunaszerdahelyen

December első két hetében megtekinthető Horváth Reni (Horen) dunaszerdahelyi fotográfus fényképeinek kiállítása a dunaszerdahelyi Buena kávézóban (Bartók Béla sétány). A kiállítás ideje alatt urnás gyűjtés is zajlik a helyszínen. Portálunkon pedig a decemberi hónap folyamán napról napra egy-egy interjú jelenik majd meg a fotók alanyául szolgáló hölgyekkel.

„A nőci, ha eleven” – jótékonysági fotókiállítás Dunaszerdahelyen
Kurucz Klaudia modell, Felvidék Szépe (Fotó: Horen) - Kattintásra képgaléria nyílik meg a fotózások során készült werkfotókról

„Felnézek az ügyes, aktív nőkre. Kiállításomban azokat az általam ismert és elismert, példaértékű csallóközi/mátyusföldi/régiónkbeli nőket szeretném bemutatni a portréik és az interjúk által, akik hétköznapiak, elérhetőek, de tevékenyek, valamivel kitűnnek a tömegből, és hozzátesznek a mindennapjainkhoz”

– szögezi le a vezekényi származású fotós.

Úgy véli, ezek a nők megnyilvánulásaikkal, ötleteikkel, kreativitásukkal, írásaikkal, bármilyen munkásságukkal motiválják a többi hétköznapi nőt. „Segítik, inspirálják a környezetüket, kihozzák a minimumból a maximumot, mernek lépni, valamibe belefogni, idejüket és erejüket nem sajnálva ügyködnek azon, hogy a többi embernek valamit adjanak, valahogy segítsenek, valami maradandót létrehozzanak, boldogabbá tegyenek” – vallja.

Akció után

A kiállításon 29 nő őszi portréja tekinthető meg, köztük van többek között Bugár Anna színésznő, Gasparik Maja (Arizóna) énekesnő, rádiós műsorvezető, Antal Ágota helyi képviselő, szervező, Varga Lívia sminkmester, Pápay Anami blogger, Kurucz Klaudia modell, és még sorolhatnánk.

„A megszólított nőkkel a munkám vagy egyéb tevékenységem okán személyes ismeretségben vagyok, vagy személyes kapcsolatba kerültem, életem ezen szakaszának résztvevői. Rengeteg nő kimaradt, akit személyesen nem ismerek, de felnézek rájuk, és/vagy a kiállítás kapacitása miatt jelenleg nem fértek bele, viszont ez reményeim szerint egy folytatásos történet” – emlékeztetett Horváth Reni.

Mint említettük, a kiállítás jótékony célú. A képeket az alanyok családjai vásárolják meg, az így befolyt, illetve a kiállítás ideje alatt a kávézóban kihelyezett urnába bedobott pénzösszegből pedig egy alistáli, egy padányi és egy galántai rászoruló családot támogatnak.

A kiállítás és ezzel egyidejűleg a gyűjtés december 1. és 15. között zajlik.

(parameter)