Míg mások a kifogásokat keresik, a somorjai háromgyermekes anyuka bebizonyította, hogy 40 felett sincs lehetetlen! (VIDEÓ)

A somorjai születésű Jankó Csáder Brigitta alig több mint másfél éve kezdett edzőterembe járni, idén tavasszal pedig már a szlovákiai WBPF szövetség (World Bodybuilding & Physique Federation) versenyzőjeként egy ezüstérmet és egy negyedik helyezést szerzett a Budapesten rendezett 10. WBPF fitnesz és testépítő Európa-bajnokságon.

Míg mások a kifogásokat keresik, a somorjai háromgyermekes anyuka bebizonyította, hogy 40 felett sincs lehetetlen! (VIDEÓ)
Fotók: Tóth Tamás/archív

A 41 éves Brigitta három gyermek büszke édesanyja. Életének egyik legnehezebb időszakában elszánta magát, és bebizonyította, hogy nem ismer lehetetlent. Edzőterembe kezdett járni, és elhatározta, hogy másfél éven belül versenyen is részt vesz. Így is történt: kiváló eredményeket ért el a hobbiként űzött sportágban teljes munkaidő mellett, ebben pedig nagy segítségre volt az edzője, Peter Turtev.

Eleinte arra készült, hogy sportmodell kategóriában indul, a versenyen azonban váratlanul átkerült az athletic physique kategóriába, amelyben sikert sikerre halmozott. A kezdetekről, az akaratról és az elszántságról, a versenyekről, az eredményekről és az ezzel járó lemondásokról beszélgettünk:


(fl,tt)