Merevedési zavarok jelentkeztek férfiaknál, akik leküzdötték a koronavírust

Amerikai és olaszországi urológusok jelentettek több olyan esetet, melynél a koronavírus-fertőzésen átesett férfieknál erekciós problémák léptek fel hosszabb távon.

Egészséges férfiaknál, akiknél nem mutattak ki kockázati tényezőket az impotenciára vonatkozóan, merevedési zavarok jelentkeztek a betegség leküzdése után Olasz tudósok szerint azonban ebben nincs semmi meglepő, mivel a vírus az ereket roncsolja és ezáltal a merevedési zavar egyike lehet a Covid-19 hosszú távú hatásainak.

Akiket a betegség súlyosabban érintett, gyakran panaszkodnak hosszabb távon is légzési nehézségekre, emlékezetkiesésre és arra, hogy hónapokig nem éreztek ízeket, elvesztették az étvágyukat. Az erekciós probléma így felsorakozhat az említettek közé.

Emmanuele Jannini, a római Tor Vergata Állami Egyetem professzora a DW napilapnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy azerekciós zavar kiváló biológiai indikátora egy férfi testi és lelki egészségének. "Mivel pedig a Covid-19 kihat az ember testi és lelki épségére is, az erekciós zavar nem feltétlen meglepő következménye a betegségnek" - fogalmazott.

(Čas.sk)