Megrendezik a szilveszteri tűzijátékot Sydney-ben, de közönség nélkül

Megrendezik szilveszterkor Sydneyben a hagyományos tűzijátékot, de a pandémia miatt idén kisebb lesz az ünneplés és senki sem mehet ki a kikötőbe, hogy a helyszínen nézze a látványosságot - jelentették be hétfőn a szervezők.

Megrendezik a szilveszteri tűzijátékot Sydney-ben, de közönség nélkül
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A tűzijáték mindössze hétperces lesz, a hatóságok kordonokkal akadályozzák meg az emberek csoportosulását. "Idén mindenki láthatja otthonából a hétperces tűzijátékot, akár Új-Dél-Walesben, akár Ausztráliában, akár máshol él a világban" - hangsúlyozta Gladys Berejiklian, Új-Dél-Wales miniszterelnöke.

A miniszterelnök üzenetében azt is kérte, hogy idén mindenki tartózkodjon az újévi csóktól és öleléstől, hogy ne terjedjen tovább a vírus.

Sydney északi partjának körzete szigorú karanténban van. A város többi részén tíznél többen nem látogathatnak meg egy másik háztartást és a kültéri csoportosulások létszámát is 50 emberre korlátozták.

Korábban úgy tervezték, hogy a 2020-ban az országban pusztító bozóttüzek oltásában résztvevő tűzoltók, valamint a mentőcsapatok tagjai áldozatos munkájuk elismeréseként a parton exkluzív helyszínekről nézhetik a tűzijátékot, de a helyzet miatt ezt is lefújták.

(MTI)