Megbírságoltak egy turistát, mert függőágyat feszített ki két fa közé

Egy osztrák turistát 300 euró bírsággal sújtottak Olaszországban, mert két fa közé kifeszített függőágyon aludt egy trieszti tengerparti üdülőnegyedében.

Megbírságoltak egy turistát, mert függőágyat feszített ki két fa közé
Illusztrációs felvétel: pixabay

Az 52 éves bécsi férfit azon a címen büntették meg, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében tilos „bármilyen tárgyat fára vagy faszerkezetre erősíteni” természetvédelmi okokból.

A peches turistát a hét közepén kapta rajta a városi rendőrség egy éber őrjárata, amint a délutáni szieszta idején két mandulafenyő közé kifeszített függőágyon szundikált a Trieszt strandjára vezető út mentén, Barcola elővárosban.

A szokatlan büntetés híre hamar elterjedt a közösségi médiában, ahol olyan nagy felháborodást keltett a helyiek körében, hogy szombatra tiltakozó flashmobot hirdettek „Szabad függőágyakat!” címmel.

A kommentelők rámutattak, hogy a környékbeliek előtt is ismeretlen a jogszabály, amelyre a járőrök hivatkoztak, és túlzás volt a büntetés, elég lett volna egy figyelmeztetés.

Mások arra hívták fel a figyelmet, hogy a trieszti strand környékén távol sincs feltüntetve minden betartandó jogszabály, még kevésbé idegen nyelveken.

Megint mások arra szólították fel a rendőröket, hogy komolyabb problémákkal foglalkozzanak.

MTI