Kisebb vagyonért kelt el Katharine Hepburn eljegyzési gyűrűje

A becsült ár háromszorosáért, 108 ezer dollárért kelt el egy Los Angeles-i árverésen a hétvégén az az eljegyzési gyűrű, amellyel Howard Hughes kérte meg a filmsztár Katharine Hepburn kezét 1938-ban.

Kisebb vagyonért kelt el Katharine Hepburn eljegyzési gyűrűje
Fotó: AP

A smaragddal és gyémánttal díszített ékszert a Profiles in History aukciósház bocsátotta árverésre a néhai filmcsillag Hughesnek írott szerelmesleveleivel együtt. A levelezést 44 800 dollárért vásárolták meg az aukción.

Az árverési ház tájékoztatása szerint Hughes számos egyéb használati tárgya is jóval a kikiáltási ár fölött kelt el, köztük a rendező híres fedora kalapja, amiért 51 200 dollárt fizettek ki, és egy pilótadzseki, amelyben Spruce Goose elnevezésű repülőcsónakját vezette. A dzseki 89 600 dollárt ért egy gyűjtőnek.

Hughes és Hepburn viharos románca másfél évig tartott, de végül nem házasodtak össze. Kapcsolatukat a Martin Scorsese rendezésében Leonardo DiCaprióval forgatott Aviátor című film idézte fel.

Az Oscar-díjas színésznő 55, kézzel írott levele és feljegyzése először került árverésre, és előzetesen 15 ezer dollárra becsülték értéküket. Az eljegyzési gyűrűért 30 ezer dollárt várt az árverési ház.

A vásárlók személyét nem hozták nyilvánosságra.

A levelek és az eljegyzési gyűrű a Hughes-gyűjteményből származott, amely Hughes könyvelőjének, Vernon C. Olsonnak a hagyatékában maradt fenn.


(MTI)