Királyrévi az idei első kisbabák egyike az országban!

Az első három újszülött mindegyike kisfiú volt a galántai kórházban.

Királyrévi az idei első kisbabák egyike az országban!
Az első az országban a kassai Michaela volt (Fotó: TASR)

A Benjamin Lucas keresztneveket kapta a galántai kórházban született első kisfiú. Két perccel szilveszter éjfél után látta meg a napvilágot a pici, 2 950 grammal, 48 cm-rel - tudtuk meg Tomáš Kráľtól, a Svet zdravia társaság szóvivőjétől. Benjamin családja Királyréven él.

Az őt követő két újszülött is fiú lett Galántán - adta hírül a Galántai Újság. Néhány órával Benjamin után született meg Nicolas, aki egy negyedi (Vágsellyei járás) családot tett boldoggá, majd Matej, akinek családja pedig szeredi.

Kevés hiányzott, hogy Benjamin legyen az első idei szlovákiai újszülött, ennek ellenére minden bizonnyal az elsők közt van, ahogy a tavalyi első baba, Liana is, aki 35 perccel éjfél után látta meg a napvilágot.

Komáromban újév reggelén érkezett az első pici. Braiennek hívják, és kevesebb mint két kilogrammal, 41 cm-rel született. Családja komáromi - tájékoztatott a kórházat működtető Agel társaság szóvivője, Tomáš Želazko.

Mint arról korábban beszámoltunk, Dunaszerdahelyen ismét csaknem két napot kellett várni az első kicsire. Tavaly csak január 3-án érkezett.

Szintén megírtuk, hogy az első kicsi Kassán, az. L. Pasteur klinikán született, nem több, mint két másodperccel éjfél után. A kassai kislány, Michaela 3810 grammal, 50 cm-rel született - árulta el a TASR hírügynökségnek Ľuboslav Beňo, a kórház igazgatóhelyettese.

Pozsonyban hét percet kellett várni az első újszülöttre, Martinka a kramárei klinikán látta meg a napvilágot 3 560 grammal, 57 cm-rel - tudatta a sajtóval Zuzana Eliášová szóvivő.

(szt/para)