Itt a bizonyíték, hogy a szingli szülők is rendszeresen szexelnek

Szingli szülők meglepő szexuális életét tanulmányozta egy brit kutatás.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy a gyerek érkezésével máris véget érik-e a szexuális élet. Egy kutatás ezt merőben megcáfolja az egyedülálló szülők körében. Például, ha egy szingli szülőnek 5 évnél fiatalabb gyermeke van, akkor pontosan ugyanolyan aktív az ágyban, mint a párkapcsolatban élő szülők. Még akkor is, ha gyakran jár randizni és nem mindig alakul ki tartós kapcsolat partnere és közte.

"A begyűjtött adatok ellentmondanak az elméletnek és mindazon viselkedési mintáknak, amiket gyanítottunk az egyedülálló szülők szexuális viselkedésével kapcsolatban" - állapította meg Justin R. Garcia evolúcióbiológus.

Egy kutatás azt is bebizonyította, hogy az egyedülálló anyukák és apukák úgy keresnek társat, hogy az ne csak a gyereknevelésben, de az ágyban is jól teljesítsen.

A kutatás 5805 szingli felnőtt életét vizsgálta - 2830 szingli nőét és 2975 szingli férfiét -, akiknek 84 százaléka korábban már élt párkapcsolatban. A szinglik 86 százaléka heteroszexuális volt, 10,6 százaléka meleg vagy leszbikus, 3,2 százaléka biszexuális.

Blikk