Ikreket szült egy koronavírusos szlovák nő, a babák közül csak az egyiknél mutatták ki a fertőzést

Ikreket hozott világra egy koronavírusos nő a trstenái (Tvrdošíni járás) kórházban, viszont a babák közül csak az egyikük szervezetében állapították meg a fertőzést.

Ikreket szült egy koronavírusos szlovák nő, a babák közül csak az egyiknél mutatták ki a fertőzést
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Marián Tholt, a kórház igazgatója a noviny.sk-nak elmondta, hogy a vírus a méhen belüli fejlődés során került át az édesanyáról a magzatra. A méhlepény az egyik magzatnál átengedte a vírust, a másiknál viszont meggátolta a fertőzést.

A babákon elvégezték a teszteket, de csak egyiküké lett pozitív. Az orvosok eleinte azt hitték, hogy véletlenről van szó, ezért a műveletet megismételték, az eredmény pedig ugyanaz lett. A nő császármetszéssel hozta világra gyermekeit, a kórház tájékoztatása szerint a szülés előtt, egy közeli hozzátartozójától kapta el a koronavírust. Szerencsére gyengébb lefolyással jelentkezett nála a fertőzés.

Az édesanya jelenleg csak pozitívan tesztelt gyermekét szoptathatja, a másik babát elkülönítve táplálják. A szakértők szerint az újszülöttekre nézve nagyon veszélyes a Covid-19, ugyanis a vírus akár maradandó egészségkárosodást is okozhat náluk.


(noviny.sk)