Így salaktalaníts 1 nappal szilveszter előtt

Íme, egy gyors, de kímélő kúra, amellyel éppen annyival válhatsz karcsúbbá, hogy a ruhád tökéletesen álljon rajtad. De akkor is jól jöhet, ha a lakomák után pusztán tehermentesíteni szeretnéd a szervezetedet – írja a Femina.

Így salaktalaníts 1 nappal szilveszter előtt
-illusztráció-

A salaktalanító kúrák lényege, hogy megszabadítanak a szervezetben felgyülemlett méreganyagoktól, salakanyagoktól. A nehéz ételek lassítják az emésztési folyamatokat, sőt, akár kellemetlen tüneteket, például puffadást is okozhatnak. A rostban gazdag táplálékok segíthetnek abban, hogy az anyagcseréd felgyorsuljon: megtisztítják a bélfalakat, valamint megkötik a zsírmolekulákat és a szénhidrátokat. Ezek mellett plusz előnyük, hogy teltségérzetet is okoznak, ami szintén segíti a fogyást.

A folyadékbevitelre is ügyelj

A salaktalanítás akkor lehet sikeres, ha legalább napi 2,5 liter folyadékot elfogyasztasz: ez lehet szénsavmentes ásványvíz, valamint tea is. Egyes ételeknek, például az uborkának magas a víztartalma, ezekkel is elősegítheted a méreganyagok kiürülését.

Az alábbi mintaétrendben csupa olyan élelmiszert találsz, ami hatékonyabbá teheti a salaktalanítást. A zöld tea elősegíti a zsírok lebontását, a mentatea pedig megizzaszt, így támogatja a méregtelenítést. A zöldségek és gyümölcsök amellett, hogy magas a rosttartalmukkal kipucolják a szervezetet, vitaminokkal töltenek fel.

Reggeli: egy bögre zöld tea.
Tízórai: egy pohár uborkaturmix, mellé néhány zellerszál.
Ebéd: egy nagy tál zöldségleves.
Uzsonna: egy bögre mentatea, néhány szelet korpás keksz.
Vacsora: egy pohár körteturmix.

Femina