Hogyan éld túl szingliként a Valentin-napot?

Eljött az a nap, amikor szingliként legszívesebben bedugnád a földbe a fejed, és addig ki nem húznád, amíg biztosan vége nincs a minden létező csatornán áradó szívecskedömpingnek? Pedig jobb, ha beletörődünk, ez így is, úgy is meg fog történni. Akkor miért ne lehetne valami jót kihozni belőle? – írja a 24.hu.

Hogyan éld túl szingliként a Valentin-napot?

Először is, ha egyedülálló vagy, igazából egyáltalán nem vagy egyedül, sőt...

Az, hogy most egyedül vagy, nem azt jelenti, hogy ez örökké így is marad. Addig viszont, amíg ez a helyzet, próbáld kihozni belőle a legjobbat. Az egyik előnye ennek az állapotnak például, hogy több időd jut magadra. Ez azért is jó, hogy először önmagaddal kerülj egyenesbe. Fel kell dolgozni, le kell zárni, el kell engedni múltbeli sérelmeket, rosszul sikerült párkapcsolatokat ahhoz, hogy új lapot tudj nyitni az életedben. Elég lehangoló lenne az ismerkedésnél a kudarcaiddal indítani, nemde?

Itt az ideje, hogy jobban megismerd, megszeresd és újból felépítsd önmagad. Igazából ez a tartós párkapcsolat alapja is, hiszen a jövőbeli párod valamilyen módon tükröt fog tartani feléd, és ha te ezzel a tükörképpel nem vagy békében, akkor majd lehet, hogy pont a másikat fogod okolni vagy éppen megsértődsz rá emiatt, ami tévút. 
Nagyon fontos, hogy elhiggyük magunkról akár szingliként, akár párkapcsolatban élőként is, hogy szerethetőek vagyunk és elfogadjuk önmagunkat a hibáinkkal, szabálytalanságainkkal, esetlenségünkkel együtt is. Próbáld ezt a Valentin-napot önmagadra fordítani és tarts egy úgynevezett: “Én-napot”. Töltsd fel magad pozitív élményekkel! Csinálj olyan programot, amitől jól érzed magad, hiszen mindig az lesz vonzó egy másik ember számára is, akinek jó a kisugárzása.

A pozitív kisugárzásodért viszont tehetsz azzal, hogy adsz magadnak, és teszel azért, hogy jobban érezd magad a bőrödben. Amíg magad sanyargatod, addig nehéz lesz másnak adni. Hiszen miből tudnál? Ha viszont önmagaddal jó tudsz lenni, akkor könnyen fogsz tudni másnak is adni ebből a szeretetből.

A belső értékek mellett persze fontos a jó megjelenés is. Ne hanyagold el a külsődet! Bármilyen kimunkált lehet a lelked, ha a külsőd ápolatlan. Adj magadra! Itt most korántsem arról van szó, hogy tökéletesre kell formáltatni magadat plasztikával vagy egyéb hasonló beavatkozásokkal, hanem egészséges eszközökkel, például mozgással, egy új frizurával hozd formába magad. Elsősorban önmagadért.

A pozitív felfogás egyik alapmottója az, hogy ne azt nézd, amid nincs, hanem azt, amid van. Lehet, hogy most éppen nincs melletted partner, de biztos, hogy vannak az életedben olyan történések, személyek, akiket lehet értékelni. Ha a hiányainkra fókuszálunk, akkor szinte mindig találhatunk majd olyat, amit hiányként élünk meg.

Ha laza tudsz maradni és nem görcsölsz rá az egyedüllétre, akkor azt a társaságodban lévők is érezni fogják. Akinek pedig jó a társaságában lenni, ahhoz szívesen közelednek az emberek. Onnan pedig már csak egy lépés, hogy a megfelelő személy is odataláljon.


24.hu